Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanlarını Ödüllendirdi

Ödül töreni 30 Nisan tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi

En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla 2013 yılında başlatılan Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Programı Burs Ödülleri (BAGEP) töreni 30 Nisan tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Törende bir konuşma yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, yüksek öğretim sisteminin dünyanın her yerinde radikal değişimlerden geçmekte olduğunu vurgulayarak üniversitelerin varoluş nedeni olan araştırma alanında da önemli değişimler yaşandığını belirtti.

Araştırmaların yaşam kalitesini ve ekonomik refahı artırıcı bir katma değer yarattığına değinen Barbarosoğlu BAGEP Ödülleri’ne bu yıl ikinci kez ev sahipliği yapmaktan ötürü mutluluk duyduklarını ifade etti.

2015 Genç Bilim İnsanları Programı Burs Ödülü'ne Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Ebru Kaya (İlköğretim), Doç. Dr. Murat G. Kırdar (İktisat) ve Doç. Dr. Şenol Mutlu (Elektrik-Elektronik Mühendisliği) layık görüldü.

En iyi genç akademisyenlerin belirlenmeleri, ödüllendirilmeleri ve yeni araştırmalar için desteklenmeleri amacıyla 2013 yılında başlatılan ödül programı bu yıl üçüncü defa veriliyor. Bilim Akademisi bu programı kamu fonları ile değil, toplumun desteğiyle yürütüyor. Ödül kazanan genç akademisyenlere araştırmalarını desteklemek amacıyla iki yıl süreyle yılda 10.000 TL destek veriliyor.

2015 Genç Bilim İnsanları Programı Burs Ödülleri’ni kazanan araştırmacılar hakkında bilgi için: