Bilim Kadınları Anlatıyor

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay’dan STEM alanında kariyer yapmak üzerine…

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi ve aynı zamanda Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü olan Prof. Dr. Naz Zeynep Atay, British Council ile İngiltere’de eğitim görmüş bilim kadınlarının deneyimlerini konu alan ‘’ Bilim Kadınları Anlatıyor’’ başlıklı sosyal medya kampanyasında kariyer hikayesine yer verilen bilim insanları arasında yer aldı.

British Council’ın bilimde kadın olmaya odaklanan çalışmaları çerçevesinde İngiltere’de eğitim görmüş bilim kadınlarının öykülerine yer verdiği bu çalışma, öğrencilerin hedeflerine ulaşmalarına ve parlak bir kariyerin alt yapısını oluşturmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

Bilim kadınları, British Council’ın sosyal medya kanallarında yayınlanan bu çalışmada çoğunlukla erkek öğrenciler tarafından tercih edilen STEM (Bilim, Teknoloji, Mühendislik, Matematik) alanında İngiltere’de gördükleri eğitime dair deneyimlerini paylaşıyorlar.

Öğrenciler, aynı zamanda İngiltere’de STEM eğitimi almanın şu anki hayatlarına ve kariyerlerine nasıl etkisi olduğunu öğrenebiliyor ve sosyal medya üzerinden #bilimdekadınolmak hashtag’i ile sohbete katılıp fikirlerini paylaşabiliyor.

Prof. Dr. Naz Zeynep Atay hakkında:

Lise öğrenimini 1980 yılında İstanbul Robert Lisesi’nde tamamladı. İngiltere’deki Kent Üniversitesi’nde Kimya Lisans (1983) ve Fizikokimya Doktora (1987) derecelerini aldı, 1987 yılında Boğaziçi Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü’nde Yardımcı Doçent olarak göreve başladı. 1992 yılında Doçent ve 2000 yılında Profesör unvanlarını alan Atay,  Yüzey Kimyası alanında araştırmalarına devam ediyor. Boğaziçi Üniversitesi’nde Öğrenci İşleri Daire Başkanı, Yaz Okulu Koordinatörü ve Öğrenci İşleri Dekanı olarak da görev yapmış olan Atay, halen Boğaziçi Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdürüyor.

 

İlgili videoları izlemek için:

http://www.britishcouncil.org.tr/study-uk/stories-from-women-in-stem/Naz-Zeynep-Atay

https://www.youtube.com/watch?v=EUY6B1YmYDE