Boğaziçi Chronicles’ın Konuğu Lübnanlı gazeteci ve yönetmen Jocelyne Saab

Saab 26 Kasım ve 01 Aralık’ta Boğaziçi Üniversitesinde izleyicisi ile buluşacak.

Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası misafir programı “Boğaziçi Chronicles” kapsamında Lübnanlı gazeteci ve yönetmen Jocelyne Saab’ı ağırlıyor. Jocelyne Saab, 16 Kasım - 07 Aralık 2015 tarihleri arasında “Boğaziçi Chronicles” programı kapsamında İstanbul’da bulunduğu sürede Boğaziçi Üniversitesinde konaklayarak öğrenci ve akademisyenlerle buluşacak.

26 Kasım’da Saab – Cebenoyan söyleşisi

Çektiği belgesel filmlerinde kolektif hafızaya yer vererek belgesellere tarihsel bir bakış getiren Saab, aynı zamanda kullandığı perspektif ve derinlikli belgesel bilgisini yansıtmasıyla duygusal anlamda da güçlü belgeseller çekiyor. Dört uzun metrajlı filmi olan Saab, belgesellerinde savaş, etnisite ve savaştaki kadınlık durumu gibi konulara yer veriyor. Özellikle kadın, Orta Doğu ekseninde son derece önemli belgesellere imza atan Saab, İstanbul izleyicisi, öğrenciler ve akademisyenler ile ilk olarak 26 Kasım tarihinde; meslektaşı gazeteci ve sinema eleştirmeni Cüneyt Cebenoyan ile söyleşi eşliğinde; Bir Görsel Sanatçı’nın “kuşatma altındaki şehir'' Beyrut Üzerine Düşünceleri konulu konuşmasında buluşacak. Yönetmenin eserlerinden kısa bir kolaj gösterimini de kapsayacak program, 26 Kasım’da 16:00’da başlayacak ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda, ücretsiz olarak izlenebilecek. Programda eş-zamanlı tercüme mevcut olacak.

01 Aralık’ta yönetmeni Saab ile “Dunia (Gözlerimden Öpme)” gösterimi ve söyleşi

Jocelyne Saab’ın Boğaziçi Chronicles kapsamında katılacağı ikinci etkinlik ise; 01 Aralık, Salı günü saat 17:00’de gerçekleşecek Dunia (Gözlerimden Öpme)” gösterimi. Saab tarafından 2006 yılında çekilen ve kadın sünnetini konu alan "Dunia" (Gözlerimden Öpme) adlı film, hem çekildiği dönemde hem de sonrasında uluslararası platformda konu hakkında ciddi ses getirmiş bir eser. Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) işbirliğiyle gerçekleşecek gösterim ve söyleşi programında, Jocelyne Saab, 01 Aralık, Salı günü saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleşecek gösterim sonrasında ayrıca bir soru-cevap bölümü yer alacak. Program ücretsiz olarak izlenebilecek.