Boğaziçi Kürek Takımı başarıdan başarıya koşuyor

Boğaziçi Kürek Takımı, Ekim ayında gerçekleştirilen Türkiye Kupası 1. Etap’ta Altın Madalya’nın ardından yarışların ikinci etabında birinciliği kaptırmadı. Takımın yeni hedefi Şubat 2015’te Belçika’da gerçekleştirilecek olan Boat Race’e katılarak Türkiye’ye madalya ile dönmek.
Boğaziçi Kürel Takımı başarılarını yurtdışına da taşımayı hedefliyor.

Dünyadaki en zor sporlarından biri olarak bilinen kürek sporu Boğaziçi Üniversitesi’nde yaklaşık 30 yıldır profesyonelce yapılıyor. 1983 yılında Recep Akıncı önderliğinde kurulan Boğaziçi Kürek Takımı başarılarına her geçen gün bir yenisini ekliyor.

Türkiye’deki tüm kürek yarışlarına katılan Boğaziçi Kürek Takımı’nın bu yarışlardan kazandığı sayısız bronz ve gümüş madalyası bulunuyor. Ekim 2014’te Türkiye Kupası 1. Etap Üniversite Erkekler 8+ kategorisinde birinci olarak altın madalyanın ve birincilik kupasının sahibi olan Boğaziçi Kürek Takımı, aynı kupanın 2. etabında da birinciliği elden bırakmadı.

Kürek gibi son derece zor bir spor dalında başarılı olmanın temelinde özverili bir çalışma hikâyesi var. Eski milli kürekçilerden Batuhan Salih Barutçu’nun antrenörü olduğu, bir dümenciyle beraber toplam dokuz sporcudan oluşan takımda düzenli ve tempolu bir çalışma programı uygulanmakta. Çalışmalarını okulda koşu, halter, ergometre gibi kara antrenmanları  yaparak gerçekleştiren kürek takımı, yarış döneminde sayısı artan su antrenmanlarını ise üniversitenin 2010 yılında kurulan Alibeyköy’deki tesislerinde gerçekleştiriyor.

Hedef kadın kürekçilerin sayısını artırmak

Sporcuların çoğu kürekle ilk defa üniversitede tanışmasına ve her sene kadro yeniden şekillenmesine rağmen düzenli çalışma dereceleri beraberinde getiriyor. Neredeyse tüm yıl haftanın her günü devam eden bu tempolu çalışma; sporculara hayatlarını zaman yönetimi konusunda büyük katkılar sağlarken, iç disiplinlerini arttırmalarına ve kendi sınırlarını tanımalarına yardımcı oluyor.  Şu anki kadroda kadın kürekçilerin sayısı erkeklerden az olsa da antrenör Batuhan Salih Barutçu takımdaki kadın sporcuların sayısının artırarak yarışlara sekiz tek kategorisinde katılmayı amaçladıklarını belirtiyor.

 28 Şubat Belçika Brugge’de gerçekleştirilecek Boat Race’e katılmayı hedefleyen ve bu yolda sponsor desteği bekleyen Boğaziçi Kürek Takımı’nın bundan sonraki amacı yurtdışında da başarılarını kanıtlamak.

Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı’nı Tanıyalım

Çağatay Mudanyalı, Doğuş Ünsal, Melih Rifaioğlu, Sergen Haydın, Emre Kütük, Berk Hazar, Murat Yıldız, Kutay Sönmez, Mertcan Güven Zile.

Boğaziçi Kürek Takımı hakkında bilgi için: http://rowing.boun.edu.tr/

 Haber: Elif Turhan / Kurumsal İletişim Ofisi