Boğaziçi’nde diyabetli bireyler için özel menü seçeneği

Boğaziçi Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği Kurulu’nun (ÖTK) çalışmaları sonucunda Nisan 2019 itibariyle Boğaziçi Üniversitesi’nde diyabet hastaları için yeni bir proje başlatıldı. İlk kez bir kamu üniversitesinde hayata geçen uygulama ile diyabeti olan öğrenciler ve personeller, karbonhidrat oranı açısından yüksek olan pilav/makarna seçmelilerinin yerine iki adet ana yemek alabilecekler.

Söz konusu proje ÖTK bünyesinde ilk kez 2018 yılının Kasım ayında gündeme geldi. Kantin ve kafeteryalardan sorumlu öğrenci temsilcisi Bekir Uğur Yıldırım’ın ve Eğitim Bilimleri Bölümü öğrenci temsilcilerinden Beyza Gürel’in çalışmaları sonucunda hayata geçirilen uygulama sayesinde diyabetli bireyler karbonhidrat içeren seçmeliler yerine ana yemeklerden iki adet alabilecek.

Söz konusu projenin uygulamaya dönüşmesinde görev alan Beyza Gürel (PDR 3. sınıf öğrencisi, ÖTK Eğitim Bilimleri Bölümü temsilcisi),  Bekir Uğur Yıldırım (Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler 2. sınıf öğrencisi, Öğrenci Temsilciliği Kantin Kafeteryalar Çalışma Kurulu temsilcisi) ve Mustafa Bilal Söğüt’ten  (Sosyoloji 4. sınıf öğrencisi, ÖTK Başkanı) oluşan ÖTK üyeleri bu süreçte diyabet hastalarının yüksek miktarlarda karbonhidrat tüketmeleri sakıncalı olduğu için yemekhanelerde diyabet hastalarına yönelik potansiyel uygulamalar üzerinde çalıştı.

Uygulamadan yararlanmak isteyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve çalışanları, diyabet hastalığını belgeleyen sağlık belgeleri eşliğinde Kuzey Kampüs yemekhanesinde bulunan yemekhane müdürlüğüne başvurabilirler.