Boğaziçi Sultans Süper Lig’de

Boğaziçi Üniversitesi Amerikan Futbol Takımı Boğaziçi Sultans, 29 Nisan tarihinde gerçekleştirilen ''Ünilig Korumalı Futbol Birinci Ligi'' finalinde Dokuz Eylül Üniversitesi takımını 18-17 yenerek şampiyon oldu. Bu sonuçla Boğaziçi Sultans önümüzdeki sene Ünilig Süper Ligi’nde yer almaya hak kazandı.

Türkiye’de kulüpleşen ilk Amerikan futbolu takımı olan ‘’Boğaziçi Sultans’’; zamanla İTÜ, Marmara Üniversitesi, ODTÜ, Ankara Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nin takımlarının da katıldığı ligde namağlup olup, pek çok şampiyonluk kupası kazandı.

Amerikan Futbolunu Türkiye’ye getiren ve tanıtan Boğaziçi Sultans, bugün de bu sporda tüm takımlara öncülük ediyor. Sultans’ı rakiplerinden ayıran bir diğer özellik ise transfer yapmak yerine kendi oyuncularını yetiştirmeyi amaçlaması ve bunun için de disiplinli bir antrenman programı uygulaması.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi