Boğaziçi Üniversitesi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü bildirisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü kutlar, ülkemizi ancak demokrasi ve milli irade anlayışı ile refah ve huzur içinde ileriye götürebileceğimizi hatırlatmak isteriz.

Daha da müreffeh ve güçlü bir  Türkiye hedefi doğrultusunda eğitim ve bilimsel faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Cumhuriyetimizin 100. Yılı yaklaşırken dünyaya öncülük edecek insan kaynağımız ile akademik birikimlerimizi buluşturan ülkemiz üniversitelerinin bu yolda önemli sorumluluklar taşıdığının farkındayız.

Demokrasi dışı anlayışları tarihin karanlık sayfalarında geride bırakarak toplumsal uyum içinde bu toprakların kadim değerlerini öncü gelecek vizyonlarıyla buluşturacak bir perspektifle araştırmaya ve geliştirmeye devam ediyoruz.

Geleceğe güvenle ilerlerken, ülkemizin huzurunu ve demokrasiyi tehdit eden başta 15 Temmuz darbe girişimi olmak üzere, tüm darbeci anlayışları şiddetle kınıyoruz. Hain darbe girişimine karşı dururken hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz.

*/