Boğaziçi Üniversitesi 151. kez mezunlarını uğurladı

Boğaziçi Üniversitesi 151. Mezuniyet Töreni...

  • Boğaziçi Üniversitesinde 2017-2018 dönemini başarıyla tamamlayan 1.778 lisans, 4 ön lisans, 87 doktora, 522 öğrencisi yüksek lisans diploması almaya hak kazanırken törende toplam 2.391 öğrenci diplomalarını aldı. Bu yıl, Boğaziçi Üniversitesi’nin mezunlarından 94’ü iki bölümü aynı anda bitirerek Çift Anadal Diploması ile mezun oldu.

  • Törende 2018 mezunları adına, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü mezunu Mustafa Doğa Doğan, bir konuşma yaptı.

  • Boğaziçi Üniversitesi’nin 151’inci Mezuniyet Töreni, girişimci, melek yatırımcı ve mentor, Türkiye’nin en büyük çevrimiçi yemek siparişi portalı Yemeksepeti.com’un kurucu ortağı ve CEO’su Nevzat Aydın’ın konuk konuşmacı olarak katılımıyla 29 Haziran tarihinde üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri’nde gerçekleşti.

  • İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin kep attığı törende mezunlara seslenen Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan; “Bulunduğunuz kurumu ve hatta dünyanın neresinde olursanız olun, içinde bulunduğunuz ülkeyi bir sonraki başarıya taşıyan sizler olacaksınız. Yarınları şekillendiren Boğaziçi’ni yeni başarılara birlikte taşıyacağımıza güveniyoruz’’ dedi.

  • 151 Mezuniyet Töreni’nin misafir konuşmacısı Nevzat Aydın ise mezunlara hitaben yaptığı konuşmasında Türkiye’nin sizlere ihtiyacı var. Mezuniyet sonrası yurt dışında alacağınız eğitimi, bu ülke için kullanmanız çok önemli. Bu ülkeyi sizler gibi beyinler daha ileri götürebilir” çağrısında bulundu.

 

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan’dan mezunlara;

Çoğu zaman aykırı ama doğru olanı sizden duyacaklar”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, 151. Mezuniyet Töreni’nde yaptığı açılış konuşmasında 2018 mezunlarını geleceğe uğurlarken ‘’Boğaziçili kimliği’’ne vurgu yaparak şöyle seslendi: “Artık tescilli birer Boğaziçilisiniz. Aldığınız bu diplomalar, gösterişli birer kâğıt olmanın çok ötesinde, tek tek imzalarken büyük mutluluk duyduğum, emek dolu, çaba dolu, akıl dolu ve daha da çok güçlü duygularla bezenmiş birer hafıza olacak hepiniz için. Bu diplomalar Boğaziçi kimliğinizin çok değerli yazılı birer belgesidir hiç şüphesiz. Bir de yazılı olmayan, içinize işleyen, hayat boyu artık sizi bırakmayacak bir Boğaziçi kimliğiniz daha var ki bu kimlik sizi dahi şaşırtacak çoğu kez. Bu kimlik fark etmeseniz de sadece çevrenizdekileri değil, kendinizi de sorgulatacak çoğu kere... Bu kimlik nedeniyle sorumluluklarınız artarak ağırlaşacak. Ama bu kimlikle cesaretiniz asla kırılmayacak. Profesyonel hayatınızda tarafların tarafı olmadığınız, mensubu olduğunuz kurumun kurumsallaşmasını, yücelmesini sağlayan yaklaşımınız ortaya çıktığında “işte bir Boğaziçili” dedirtecek yine bu kimliğiniz olacaktır. Çoğu zaman aykırı ama doğru olanı sizden duyacaklar. Güçlü, bilgiye dayalı özgüveniniz, eşitlikçi ve adaletli yaklaşımınız sizi kalabalıkları izleyen bireyler değil, yalnız kalmayı göze almış liderler yapacak günü geldiğinde. Bulunduğunuz kurumu ve hatta dünyanın neresinde olursanız olun içinde bulunduğunuz ülkeyi bir sonraki başarıya taşıyan sizler olacaksınız. İnandığım bir şey daha var ki, o da bir Boğaziçili kilometrelerce uzakta da olsa, aradan yıllar geçse de artık bir Boğaziçilidir ve üniversitesiyle ayrılmaz bir bütün haline gelmiştir. Bundan böyle Boğaziçi’nin derdi sizin derdiniz, başarıları sizin onurunuz olacak. Üniversitenizi yalnız bırakmayacağınıza inanıyor ve yarınları şekillendiren Boğaziçi’nizi yeni başarılara birlikte taşıyacağımıza güveniyoruz’’.

Nevzat Aydın; “Dünya sizin!”

Törende konuşan, Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1999 yılı mezunu, Türkiye’nin ilk ve en büyük online yemek sipariş sitesi Yemeksepeti’nin CEO’su ve kurucu ortağı, girişimci Nevzat Aydın mezunlara hitaben şunları söyledi; “Cesaret ve tutku ile aşılan engebelerin sonundaki başarma duygusu gibisi yoktur. Boğaziçi Üniversitesi’ni kazandığınızda yaşadığınız gururu ve keyfi hatırlayın. Hayal kurun. Ülkemizin hayal kurmaya ve bunları gerçekleştirmeye ihtiyacı var. Bu alanda da en ön planda olabilecek kişiler sizlersiniz. Çünkü siz hem hayal kurabilecek özgür bir ortamda eğitim aldınız hem de bu hayali gerçekleştirebilecek seçilmiş kişilersiniz. Dünya sizin! Türkiye’nin sizlere ihtiyacı var. Mezuniyet sonrası yurt dışında alacağınız eğitimi, bu ülke için kullanmanız çok önemli. Bu ülkeyi sizler gibi beyinler daha ileri götürebilir”.

 151. Mezuniyet Ödülleri Sahiplerini Buldu

Boğaziçi Üniversitesi 151. Mezuniyet Töreni’nde akademik başarılarının yanı sıra, spor, kültür, sanat ve sosyal sorumluluk alanlarındaki dikkate değer faaliyetleriyle öne çıkan mezun olmaya hak kazanan öğrencilere ödülleri verildi. Bu yıl, Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Ödülü’ne öğrenciliği süresince derslerinde gösterdiği üstün başarının yanı sıra etkin liderlik ve takım oyunculuğu özellikleri ile uluslararası organizasyonlarda sergilediği başarılarından dolayı İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İktisat ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümleri ÇAP öğrencisi Furkan Saygın Şener layık görüldü.

Bu yıl Fatih Dinç ve Berkay Turan Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Fizik Bölümlerini, Ceyda Ceylan ise İşletme ve İktisat Bölümlerini 3.99 genel not ortalamasıyla aynı anda bitirip Çift Anadal Birincisi olurken; Yabancı Uyruklu Öğrenci Ödülü, akademik başarılarının yanında, ayrımcılık, ırkçılık ve azınlık hakları gibi konularda özellikle uluslararası kuruluş ve örgütlenmelerde aktif rol alan Mühendislik Fakültesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Adnan Klicic’e verildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nde kulüp faaliyetlerine en fazla katkıda bulunan mezunlara verilen Mümin Tansever Kulüp Faaliyetleri Ödülü’ne, sosyal sorumluluk üzerine yapmış olduğu çalışmalar ile dikkat çeken, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Ege Ertekin, Eğitim Fakültesi, Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programı ÇAP öğrencilerinden Tuğba Altun, Mühendislik Fakültesi Makina Mühendisliği Bölümü öğrencisi Furkan Dabanısyastı ve Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü öğrencisi Sinan Baltalı layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Spor Başarı Ödülü ise üniversitedeki spor faaliyetlerine önemli katkılar sağlayan, Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencisi Muktedir Kayıhan ve Kimya Mühendisliği Bölümü öğrencisi Sevim Sırma Karaca’nın oldu.

Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ve Fakülte Birincileri

Boğaziçi Üniversitesi Mezuniyet Töreninde ayrıca öğretim süreçlerini geliştirmeyi ve iyi öğreticiliği teşvik etmek amacıyla öğretim elemanlarına Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ve 2017-2018 dönemi fakülte ve bölüm birincilerine ödülleri takdim edildi. Boğaziçi Üniversitesi Senatosu tarafından verilen Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri kapsamında bu yıl; Eğitim Fakültesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülü’nü Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Engin Ader alırken; Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı’nı, 3.94 genel not ortalaması ile bitiren Dilara Tunalı ve yine Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü İngilizce Öğretmenliği Programı’nı 3.94 genel not ortalaması ile bitiren Samet Umut Yakasız Fakülte birincisi oldu. 

Fen-Edebiyat Fakültesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri bu yıl Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Müge Türet, Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Bülent Akgün ve Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Esra Mungan’a takdim edildi. Fen-Edebiyat Fakültesi Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü’nü 3.96 genel not ortalaması ile bitiren Sena Şahin Fakülte Birincisi oldu.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri İktisat Bölümü’nden Doç.Dr.

Güzin Gülsün Arıkan Akın ve Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doç.Dr. Zeynep

Kadirbeyoğlu’na verilirken bu yıl İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nü 3.99 genel not

ortalaması ile bitiren Ceyda Ceylan Fakülte Birincisi oldu.

Mühendislik Fakültesi Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri, İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden Doç.Dr. Ilgın Gökaşar ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi İlke Ercan’a sunuldu.  Bu yıl Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 3.99 genel not ortalaması ile bitiren Fatih Dinç, yine Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nü 3.99 genel not ortalaması ile bitiren Berkay Turan ve Endüstri Mühendisliği Bölümü’nü 3.99 genel not ortalaması ile bitiren Afşar Onat Aydınhan Fakülte Birincisi oldular.

 Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretimde Üstün Başarı Ödülü, Uluslararası Ticaret Bölümü

Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gözde Erhan Ünal’a takdim edildi. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu

Uluslararası Ticaret Bölümü’nü 3.99 genel not ortalaması ile bitiren Hilal Müge Çakan Yüksekokul

Birincisi oldu.

Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretimde Üstün Başarı Ödülleri ise Hazırlık Birim Öğretim görevlisi Elif Türkoğlu ve Modern Diller Birimi öğretim görevlisi Luz Maria Ruiz Martinez’e sunuldu. Çevre Bilimleri Enstitüsü Öğretimde Üstün Başarı Ödülü ise Dr. Öğr. Üyesi İrem Daloğlu Çetinkaya’ya takdim edildi.

İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldıkları Törende, 2017-2018 dönemi fakülte ve bölüm birincilerinin yanı sıra diğer başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edildi. 

Boğaziçi Üniversitesi 151. Mezuniyet Töreni, öğrencilerin kep atması ve kutlamalarıyla son buldu.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi

Fotoğraflar: Kenan Özcan