Boğaziçi Üniversitesi, 26-28 Eylül tarihlerinde Nörobilim Çalıştayı’na ev sahipliği yapacak

Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu desteğiyle, Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Arzu Çelik’in öncülüğünde düzenlenen Nörobilim Çalıştayı, 26-28 Eylül 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek.

Çalıştayın konukları arasında geçen yıl laboratuvar ortamında minyatür insan beyni üretmeyi başaran Juergen Knoblich gibi ünlü isimler de bulunuyor.

Temel amacı nörobilim alanında son gelişmelerin tartışılması ve yeni ortak çalışmalara olanak sağlamak olan çalıştay, dünyanın dört bir yanından genç araştırmacıları Boğaziçi Üniversitesi’nde bir araya getirecek. Çalıştayda geçtiğimiz birkaç yılda genetik, optik ve biyoteknoloji alanlarında yaşanan gelişmeler masaya yatırılacak. Son teknolojik gelişmeler, sinir sistemi gelişiminin görüntülenmesi ve sinir hücrelerinin işlevlerinin canlı hayvanlarda kontrollü değişiklikler oluşturulmasına imkan tanıdı. Nörobilim alanında geliştirilen bu teknikler uzun vadede Alzheimer, Parkinson, şizofreni gibi nörolojik ve nöropsikiyatrik hastalıkların erken tanısında ve tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlerin geliştirilmesine olanak sağlayacak.

Konferans web-sitesi: http://events.embo.org/14-neural-circuit/

Tüm konuşmacıların listesi: