Boğaziçi Üniversitesi Açık Dersler’le Ardahan’da!

Boğaziçi Üniversitesi’nin sosyal, beşerî ve fen bilimlerini kapsayan ve geçtiğimiz dört yıldır “Açık Ders” adı altında düzenlediği seminerler Tekfen Holding desteğiyle bu kez Ardahanlılarla buluşuyor. Programın ilk dersini 6 Mart’ta Prof. Dr. Levent Kurnaz verecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin sosyal, beşerî ve fen bilimlerini kapsayan ve geçtiğimiz dört yıldır “Açık Ders” adı altında düzenlediği seminerler Tekfen Holding desteğiyle bu kez Ardahanlılarla buluşuyor. Programın ilk dersi 6 Mart’ta gerçekleştirilecek.

Ardahan Belediyesi ve Ardahan Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlenecek olan “Açık Ders” etkinlikler, 6 Mart – 13 Nisan tarihleri arasında Ardahan Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşecek. Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyelerinin vereceği dersler; “Belirsizliği Bilmek / Belirsizliğin Bilimi,” “Bilimden Yaşama, Yaşamdan Bilime” ve “Her Yönüyle Çocuk” şeklindeki üç farklı seminer dizisinden dersleri içeriyor. “Açık Ders” seminerlerinde katılımcılarından herhangi bir ücret talep edilmiyor.

“Açık Dersler”in Ardahan programında 6 Mart Cuma saat 14.00’te başlayacak ilk dersi, Boğaziçi Üniversitesi Fizik Bölümü öğretim üyesi olan ve İstatistiksel Fizik ve İklim Değişikliği konularında araştırmalarını sürdüren Prof. Dr. Levent Kurnaz verecek. Kurnaz, iklim değişikliğinin bugüne kadar insanlığın karşılaştığı en önemli problem olduğunu ifade ederek; iklim değişikliğiyle ilgili öngörülerini, gelecekte hem dünyayı hem Türkiye’yi nasıl etkileyeceğini yapılan bilimsel çalışmaların ışığında dinleyicilerle paylaşacak.

30 Mart Pazartesi günü düzenlenecek ikinci derste ise Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neş'e Bilgin, “Şu Mikrobun Ettikleri” konulu bir ders verecek. Bilgin sunumunda; “Tek hücreli ve gözle görünemeyen bu küçük canlılar gezegenimizdeki yaşam için neden çok önemli? Vücudumuzda bütün hücrelerimizin toplamından çok daha fazla sayıda mikrop bulunduğunu biliyor musunuz? Bu mikropların sağlığımız üzerindeki olumlu veya olumsuz etkileri neler? Antibiyotiklerle iyileşiyoruz derken hasta mı oluyoruz? Mikroplarla zayıflamak mümkün mü? Biyoteknoloji mikroplardan nasıl fabrikalar yaratır?” şeklindeki soruları ele alacak.

Son olarak 13 Nisan Pazartesi günü saat 14.00’te Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Çorapçı, vereceği “Çocuk ve Hikayeler: Birlikte Okumanın Gücü” başlıklı seminerde çocukların gelişiminde kitapların öneminden bahsederek paylaşımlı kitap okuma tekniğinin çocuklar için faydalarından söz edecek.