Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri 16 Ekim Çarşamba akşamı başlıyor!

Boğaziçi Üniversitesi, 23 yıldır düzenli olarak her Çarşamba akşamı Albert Long Hall’de gerçekleştirilen klasik müzik konserleriyle yediden yetmişe tüm İstanbullu müzikseverleri bir araya getiriyor. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Türk Hava Yolları’nın destekçisi olduğu konserler dizisi, 16 Ekim Çarşamba akşamı saat 19:30’da ECHO tarafından "Yükselen Yıldızlar" seçilen “Van Kuijk Quartet” ile başlıyor!

“Müzik Yakınlaştırır” temasıyla müzikseverleri yakına gelmeye davet eden Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri’nin 2019/2020 sezonu açılış konseri 2012 yılında bir araya gelen Van Kuijk Quartet topluluğu ile gerçekleşecek.

Van Kuijk Quartet; 2015 Wigmore Hall Uluslararası Yaylı Dörtlüleri Yarışması'nda "En İyi Beethoven" ve "En İyi Haydn" ödülünün, Trondheim Uluslararası Oda Müziği Yarışması'nda "Birincilik" ve "Dinleyici" ödülünün, veAix-en-Provence Festival Akademisi'nin HSBC Ödülü'nün sahibi oldu. Aynı zamanda da ECHO tarafından 2017/2018 dönemi"Yükselen Yıldızlar"ı seçildi.

Van Kuijk Quartet, Mozart, Şostakoviç ve Beethoven’ın bestecilik stilleri açısından önemli kavşakları işaret eden eserlerinden oluşan bir programla müzikseverlerin karşısına çıkıyor. Öyle ki, Mozart’ın ilk İtalya seyahatinden döndükten sonra bestelediği Fa Majör Divertimento, hem genç bestecinin İtalyan stilini nasıl hızlıca özümsediğini hem de birkaç ay sonra besteleyeceği ilk yaylı dörtlüsüne nasıl hazırlanmakta olduğunu gösterir. Benzer şekilde Şostakoviç’in II. Dünya Savaşı’nda bombalanan Dresden’e yaptığı seyahatte bestelediği ve “faşizm ve savaş kurbanları”na ithaf ettiği sekizinci yaylı dörtlüsü, müziksel olarak da otobiyografik unsurlar içerir; hem bestecinin müziksel imzası olarak kabul edilen motifle başlar, hem de bestecinin diğer eserlerinden alıntıları içerir. Beethoven’ın Razumovski Dörtlüleri’nin sonuncusu olan Do Majör Yaylı Dörtlüsü ise senfonik karakteri ve esnetilmiş biçim anlayışıyla bestecinin yeni ve daha özgün bir stile yöneldiğinin göstergelerindendir.

Albert Long Hall Klasik Müzik serisi yıl içerisinde birbirinden farklı, sıradışı, müzikle sanatın farklı disiplinlerini birleştiren seçkin bir programlarıyla devam edecek. 23 Ekim Çarşamba akşamı “Amatis Trio” Albert Long Hall’ un konuğu olacak.

Ensemble San Pablo ise 30 Ekim’de Barok dönemden 21. yüzyıl müziğine, tangodan geleneksel İspanyol müziğine dek uzanan bir programla Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’a ilk kez konuk olacak. 27 Kasım'da Sıradışı ve Eski Çalgılar Topluluğu’nun Dokuz Günlük Mucize Konseri,  dört yüz yıl önce dans eden Will Kemp’le izleyicileri buluşturacak.

04 Aralık’ta ise Schumann Quartet; Haydn’ın ilk yaylı dörtlüsü, Şostakoviç’in çocukluğundan kalma seslerin yer aldığını söylediği dokuzuncu yaylı dörtlüsü ve Smetana’nın yaşamından tabloların yer aldığı birinci yaylı dörtlüsünden oluşan programlarıyla bu kez İstanbullu müzikseverlerle buluşacak.

11 Aralık’ta Gedik Filarmoni Orkestrası lider Önder Baloğlu ile birlikte Anton Webern’in Langsamer Satz adlı eserinin Yaylı Orkestra şeklinde ilk kez yorumlanacağı konserde M.Karlowicz’in Yaylı Orkestra için Serenat op.2 adlı eseri Türkiye Prömiyeri niteliği taşıyor. Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri Aralık ayında değerli besteci Beethoven’ın 250. Doğum yılı kutlamaları kapsamında gerçekleştireceği konserlerle dinleyiciyi buluşturmaya devam edecek.  Sevilen tango ezgilerinden oluşan “Tangoloji” başlıklı konserle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik Konserleri yeni yılı karşılayacak.

Albert Long Hall Klasik Müzik serisi yıl içerisinde birbirinden farklı, sıradışı, müziği sanatın farklı disiplinleri ile birleştiren seçkin programlarıyla 2019-2020 konser sezonunda müzikseverleri konuk etmeye devam edecek.

Bilgi ve bilet için:

Boğaziçi Üniversitesi