Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Okulları Projesi UNICEF’te!

Boğaziçi Üniversitesi mezunları, akademisyenleri ve öğrencilerinin desteğiyle dört yıldır sürdürülmekte olan Ayvalık Okulları projesi UNICEF’in konuğu oldu

2015 yılından bu yana Ayvalık ve civar köylerinde özellikle ekonomik nedenlerden ötürü eğitime ve sosyal etkinliklere erişimi kısıtlı 7-11 yaş aralığındaki çocuklarla bilim, sanat ve spor etkinlikleri aracılığıyla sosyal ve bireysel gücün arttırılmasına yönelik çalışmalar yapan Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Okulları Projesi, Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu'nun (UNICEF) resmi daveti üzerine Ankara’daki ofislerinde kapsamlı bir proje tanıtımı ve sunumu gerçekleştirdi.

BOUN öğrencisi ve mezunlarından oluşan ve düzenledikleri birçok farklı atölye ile dört yıl içinde yaklaşık 500 çocuğa ulaşan Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Okulları proje ekibi, UNICEF’in bünyesinde çocuk hakları ve çocuk koruma alanlarında görev alan uzmanlar ile projenin geçmiş ve güncel faaliyetleri hakkında deneyim paylaşımında ve fikir alışverişinde bulundular. Görüşmede ayrıca, UNICEF ile proje arasında geliştirilebilecek işbirlikleri üzerine konuşuldu.

Boğaziçi Üniversitesi Ayvalık Okulları Projesi nedir?

Temel olarak, mevcut yaygın eğitim programlarının dışında farklı bir deneyim alanı oluşturmak amacıyla maddi ve ailevi nedenlerden ötürü eğitim imkanlarına ve sosyal etkinlere erişimi kısıtlı çocukları farklı ilgi alanlarıyla tanıştıran; kırsal ve şehir merkezi arasında yaygınlaşan ayrımcılık ve şiddet dilini olumlu bir dile dönüştürmek için çabalayan ve artan sayıdaki çocuk işçilerin sosyal faaliyetlere erişimini sağlayan proje, aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi gönüllülerini, Ayvalık’ta yaşayan ve farklı aidiyetleri olan çocuk ve gençlerle bir araya getirip bir etkileşim alanı yaratmaya çalışmaktadır. Bu doğrultuda geçtiğimiz dört yıl boyunca çocuklarla birlikte çeşitli sergi, tiyatro oyunu ve gösteriler düzenleyen proje, çalışmalarına 2019 yılında da devam etmektedir.

Galeri 2 Fotoğraf