Boğaziçi Üniversitesi Engellilik Çalışmaları Güz Okulu başlıyor

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Politika Forumu ve Research Worldwide Istanbul ortaklığında lisansüstü düzeyde engellilik çalışmaları alanında araştırma yürüten ya da yürütmeyi planlayan sosyal bilimler öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen Engellilik Çalışmaları Güz Okulu, 19-20-21 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek. Engellilik alanında lisansüstü düzeyde akademik araştırma yapmaya istekli, yüksek lisans/doktora öğrencisi ya da lisansüstü tezli bir programa yeni kabul almış adaylar için son başvuru tarihi 31 Temmuz 2019.

Üç gün sürecek bir eğitim programı olan Engellilik Çalışmaları Güz Okulu’nda katılımcıların hukuk, eğitim bilimleri, sosyal politika, siyaset bilimi, sosyoloji, mimarlık ve tıp gibi engellilik çalışmaları açısından önemli disiplinlerin engelliliğe yaklaşımlarına ilişkin perspektif kazanması hedefleniyor.

Programda farklı disiplinlerden engellilik alanında eğitim ve araştırma faaliyetlerinde bulunan öğretim üyelerinin katkılarıyla, engellilik kuramları ve modelleri, engelliliğin farklı disiplinlerde ele alınış biçimleri, engelli hakları yaklaşımını araştırma kurgusu, yöntem ve analize entegre etme yolları ele alınacak. Eğitimin son gününde ise katılımcılar araştırma önerilerini sunarak öğretim üyeleri ve diğer katılımcılardan geri bildirim alma fırsatı yakalayacaklar.

Engellilik Çalışmaları Güz Okulu’nun eğitim kadrosu aşağıdaki isimlerden oluşuyor:

• Beyza Ünal (Klinik Psikoloji, Engelli Kadın Derneği)
  • Dikmen Bezmez (Sosyoloji, Koç Üniversitesi)
  • Engin Yılmaz (Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı, Boğaziçi Üniversitesi)
  • Göksenin İnalhan (Mimarlık, İstanbul Teknik Üniversitesi)
  • Hande Sart (Eğitim Bilimleri, Boğaziçi Üniversitesi)
  • İdil Işıl Gül (Hukuk, İstanbul Bilgi Üniversitesi)
  • Resa Aydın (Tıp, İstanbul Üniversitesi)
  • Volkan Yılmaz (Sosyal Politika, Boğaziçi Üniversitesi)

Engellilik Çalışmaları Güz Okulu, Lund Üniversitesi Raoul Wallenberg Enstitüsü tarafından destekleniyor.

Başvuru:

Ücretsiz olarak düzenlenecek Boğaziçi Üniversitesi Engellilik Güz Okulu’na katılmak isteyen adaylar, 31 Temmuz 2019 tarihine kadar aşağıda bulunan başvuru formu üzerinden başvurularını yapabilirler. Adayların engellilik alanında 600 kelimeyi geçmeyecek bir araştırma özeti yazmış olmaları ve başvuru formuna bu araştırma özetini ekleyip göndermeleri bekleniyor.

Online Başvuru formu: https://tr.surveymonkey.com/r/QX9T5X3

Son başvuru tarihi: 31 Temmuz 2019

Kabul edilenlerin açıklanması: 19 Ağustos 2019

Eğitim Programı web sayfası: https://spf.boun.edu.tr/announcement/disability-studies-fall-school-september-19-20-21-2019