Boğaziçi Üniversitesi ile YTB’den uluslararası öğrenciler için iş birliği

Boğaziçi Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) arasında yeni bir iş birliği protokolü imzalandı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci ile YTB Başkanı Abdullah Eren’in katıldığı törenle imzalanan protokolle Uluslararası Öğrenci Staj Program’ından yararlanan uluslararası öğrencilerin staj primi gibi hakları düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) arasında hayata geçen üç yıllık protokolü kapsamında Uluslararası Öğrenci Staj Program’ından faydalanan Boğaziçili öğrencilerin staj süresince sigortaları yapılarak staj primi gibi hakları Boğaziçi Üniversitesi tarafından ödenecek. YTB ise staj primleri ödenen öğrenci sayısı ve süresi çerçevesinde oluşan meblağı karşılayarak Boğaziçi Üniversitesi’ne aktaracak.

18 Mayıs’ta Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nin Türkiye’de eğitimlerini sürdüren ve sektörel tecrübe kazanmak isteyen uluslararası öğrenciler için desteklerinin her zaman sürdüğünü belirtti. YTB Başkanı Abdullah Eren ise Boğaziçi Üniversitesi gibi Türkiye’nin önde gelen yükseköğretim kurumlarından biriyle uluslararası öğrenciler için gerçekleştirdikleri iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Uluslararası Öğrenci Staj Programı nedir?

Türkiye Bursları Programı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) koordinasyonuyla ilki 2021 hayata geçen programla uluslararası öğrencilerin staj yaparak Türkiye’deki önemli firmalarla buluşturulması hedefleniyor. Gönüllü stajlar kapsamında karşılanması gereken staj sigorta primi YTB ile üniversiteler arasında tesis edilen iş birliği çerçevesinde ödeniyor.