Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı madalyaları sildi süpürdü

23 Nisan tarihinde İstanbul Maltepe’de düzenlenen ÜNİLİG Kürek Şampiyonası’na ve 27-28 Nisan tarihlerinde Sapanca’da yer alan Büyükler Türkiye Şampiyonası’na katılan Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı, kadın ve erkek kategorilerinde katıldığı yarışlardan kupa ve madalyalar ile döndü.

Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ÜNİLİG Kürek Şampiyonası’nda Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı sporcuları, yarışlardan 15 birincilik, iki ikincilik ve üç üçüncülük madalyası kazandı. Kadınlar iki çifte, erkekler dört tek ve erkekler sekiz tek dümencili yarışlarında birinci olan Boğaziçi Üniversitesi Kürek Takımı hem erkekler hem de kadınlarda ikincilik kupalarının sahibi oldu.

Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik

27 - 28 Nisan tarihlerinde Sapanca'da düzenlenen sezonun son yarışı Büyükler Türkiye Şampiyonası’nda ise Boğaziçililer hem kadınlar hem de erkekler kategorilerinde ikincilik kupalarının sahibi oldu.

Kadın sporcular Akademik Kadınlar İki Çifte(2x) kategorisinde Türkiye Şampiyonu olarak altın madalyanın sahibi oldular. Erkek sporcular ise Akademik Erkekler Tek Çifte(1x), İki Tek(2-), İki Çifte(2x), Dört Tek(4-) kategorilerinde üçüncü, Sekiz Tek Dümencili (8+) kategorisinde ise ikinci olarak toplamda dokuz gümüş ve dokuz bronz madalya kazandılar.

Bu başarıda emeği geçen sporcular şu isimlerden oluşuyor:

Bilge SÜLDÜR, Zeynep ÜNSAL, Sergen HAYDIN, Berkay ACAR, Barış Baran GÜNDOĞDU, Ozan KILIÇ, Utku TÜRKBEY, Deniz ÇAKAN, Muhammet ÇELİK,  Batuhan ÖZBEK, Miraç Mutlu İSPİR, Gürkan ERKUŞ, Emir ŞEN, Ertuğrul Ahmet TOK, Buğra BULUT.

Galeri 2 Fotoğraf