Boğaziçi Üniversitesi Lise Öğrencilerine Bir Kez Daha Kapılarını Açıyor!

9. sınıftan 12 sınıfa tüm lise öğrencilerine kapılarını açan BOUN101 Kış Okulu, bu yıl da matematikten sinemaya gençlere eğitim vermek için hazırlanıyor. Yeni dönem için kayıtları açılan okul, 2019 yılında 28 Ocak’ta başlayacak.

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi’nin katkılarıyla lise öğrencileri için hazırlanan BOUN101 Kış Okulu, 28 Ocak-1 Şubat 2019’da kapılarını öğrencilere tekrar açacak. 2005 yılından beri düzenlenen yaz okullarına daha sonradan eklenen kış okulu ile güz ve bahar atölyeleri, lise öğrencilerine tatillerde hem merak ettikleri bilim alanlarında keşif yapma imkânı vermeyi hem de onları üniversite hayatıyla tanıştırmayı hedefliyor.

Yoğun bir çalışma ve sınav döneminden çıkmış olan öğrenciler, not ve sınav kaygısı olmadan popüler bilim konularında keyifle yer alma ve bilgi edinme fırsatı yakalıyor.
Gençler tarih, matematik, programlama, ekonomi, kariyer seçimi, girişimcilik, sinema ve beslenme gibi konularının arasından seçecekleri beş derse beş gün boyunca katılarak Boğaziçi Üniversitesi hocalarından ders alacaklar. Kış okulunda erken kayıt için son tarih 21 Aralık 2018’ken, kayıt ve ödemelerin tamamlanması için son tarih 21 Ocak 2019.

28 Ocak Pazartesi günü başlayacak olan etkinlikte öğrenciler her gün düzenlenecek olan iki dersten birini tercih edip kayıt olabilecekler. Kış okulu, 1 Şubat Cuma günü sona erecek.

BOUN101 KIŞ OKULU 2019 PROGRAMI
• Olasılık Teorisi ve İnternetin Matematiği (Serkan Özel)
• Tarih Ne İşe Yarar? (Koray Durak)
• Uzaya Açılmak (İbrahim Semiz)
• Nörobilim: Beyin-Davranış İlişkisi (Güneş Ünal)
• Eğrileri ve Doğrularıyla Serbest Piyasa Ekonomisi (Güzin Gülsün Akın)
• Kariyer Seçiminde ilk Basamak (Sevgi Kesim)
• Girişimcilik Neye Benzer? (Oğuzhan Aygören)
• Arduino ile Nesneleri Programlıyorum (Atay Özgövde)
• Sinemanın Hayali Dünyaları (Şahan Yatarkalkmaz)
• Aldığımız Gıdalarda Neler Var? (Ediz Taylan-Özge Akdeniz)

Dersler ile öğretmenler hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuru yapmak için https://boun101.boun.edu.tr/tr/amac-0 adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi