Boğaziçi Üniversitesi’nden çocuklar ve gençler için İKSV’ye destek

İstanbul Kalkınma Ajansı (ISTKA) tarafından “2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın (İKSV) yürütücülüğünü üstlendiği ve Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak olduğu İKSV Öğrenme ve Etkileşim Alanı Kurulumu ve Çocuklar ile Gençlere Yönelik Yaratıcı Atölyeler Programı isimli proje İKSV Alt Kat: Öğrenme ve Etkileşim Alanı’nın açılışı ile başladı. Boğaziçi Üniversitesi’nin ortak olduğu projede, Psikoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Feyza Çorapçı proje yürütücüsü ve Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sevil Akaygün araştırmacı olarak yer alıyorlar.

Proje kapsamında Nejat Eczacıbaşı Binası’nın en alt katındaki 120 metrekarelik alanda çok amaçlı ve erişilebilir bir mekân olarak tasarlanan İKSV Alt Kat alanında, kültür ve sanata erişimi kısıtlı çocuklara ve gençlere yönelik çeşitli kültür ve sanat atölyeleri yürütülecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin proje ortaklığı kapsamında atölye yürütücülerine çocuk ve gençlerin öğrenme süreçlerini desteklemeye yönelik eğitim seminerlerinin verilmesi, atölye program içeriklerinin geliştirilmesinde destek sağlanması ve atölye programlarının etki değerlendirilmesi konularında katkı sağlanacak.

Bu bağlamda, 23-24 Şubat ve 2-3 Mart 2019 tarihlerinde, atölye yürütücülerinin katıldığı Kültür-Sanat Atölyelerinde Çocuk ve Gençlerin Öğrenme Süreçlerini Destekleme Semineri düzenlendi. Bu seminerler dizisi ile atölye yürütücülerinin programlarını geliştirme sürecinde desteklenme süreci başlatıldı. Seminerde, farklı konuşmacılar tarafindan verilen 21. Yüzyıl Becerileri, Okul Sonrası Programlar, Olumlu Öğrenme Atmosferinin Oluşturulması, Öğrenme ve Öğretim Yaklaşım, Yöntem ve Teknikleri, Engelli Çocuk ve Gençlerle Çalışmak, Mülteci Çocuk ve Gençlerle Çalışmak, Çocuk ve Gençlerle İletişim ve Farklılaştırılmış Öğretim konularında etkileşimli oturumlar gerçekleştirildi. Bu seminerlere Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feyza Çorapçı ve Doç Dr. Serra Müderrisoğlu, Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevil Akaygün, Eğitim Bilimler Bölümü’nden Doç. Dr. Hande Sart, Temel Eğitim Bölümü’nden Dr. Öğretim Üyesi Ersoy Erdemir konuşmacı olarak katıldılar.

Çocuklar ve gençlere yönelik yaratıcı atölyeler programı arasında İstanbul Müzik Festivali işbirliğiyle Birlikte Güçlü Sesler Korosu projesiyle farklı engelleri olan çocuk ve gençlerin, Barış İçin Müzik Korosu ile bir araya getirilmesi, İstanbul Caz Festivali işbirliğiyle Çocuk Atölyeleri Tasarım Programı düzenlenmesi ve seçilen atölye gösterilerinin 26. İstanbul Caz Festivali kapsamında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Ayrıca, İstanbul Bienali işbirliğiyle çocuk ve gençlerin, profesyonel sanatçılar eşliğinde bir sanat eserinin üretim sürecini deneyimleyecekleri ve 16. İstanbul Bienali’nin başlığı olan “Yedinci Kıta” üzerine birlikte düşünme ve üretme olanağı bulacakları bir atölye programı da gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor.

Proje kapsamında ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nin işbirliğiyle İKSV çalışanları ve saha ekiplerine yönelik olarak düzenlenen eğitim ve seminerlerin yanı sıra, Kasım 2019’da, Erken Çocukluk Gelişimi ve Kültür-Sanat başlığı altındaki uluslararası iyi örneklerin bir araya getirileceği bir konferans düzenlenmesi de planlanıyor.

Galeri 2 Fotoğraf