Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'nden 1 Aralık 2015 Tarihli Açıklama

AÇIKLAMA

Boğaziçi Üniversitesi Sosyal Bilimler Kulübü, 27 Kasım 2015 tarihi için “Belgesel Gösterimi” izni ve salon başvurusunda bulunarak, salon ayırtmıştır. Salonda faaliyetin belgesel gösterimi kapsamı dışına çıktığının öğrenilmesi üzerine, Emniyet birimlerinin bilgisi dahilinde olaya müdahil olunmuştur .

Yıllardır üniversitemizde kulüp faaliyetleri yazılı prosedürlere uygun olarak düzenlenmekte ve bu faaliyetlerin başvuru sınırları içinde gerçekleşmesinde, samimi beyan ve karşılıklı güven ilkesine bağlı kalınmaktadır.

Söz konusu etkinliğin faaliyetlerin başvuru kapsamının dışına çıkması üzerine Sosyal Bilimler Kulübü'nün faaliyetleri Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından durdurulmuş ve konu hakkında soruşturma başlatılmıştır.

Üniversitemiz konuya dair gelişmeleri ve bilgilendirmeyi olay anından itibaren sosyal medya ve basın yoluyla kamuoyu ile paylaşmış ve gerekli durumlarda paylaşmaya devam edecektir.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü