Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü Takımı'na 3.lük kupası

Boğaziçililer Spor Toto 1.Lig Final müsabakalarında 3.’lük kupasını kaldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencilerinden oluşan; antrenörlüğünü Prof. Dr. İbrahim Eksin’in (BÜ Elektrik ’76) yaptığı Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü takımı, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından 20-21 Ağustos'ta Bursa’da düzenlenen Spor Toto 1.Lig Final müsabakalarında ligi 3. tamamlayarak 3.’lük kupasını kaldırdı.

Boğaziçi Üniversitesi'nin ulaşım desteği sağladığı Bursa'daki final yarışlarına sekiz takım katıldı. Atletler üç adım atlama, 800m, 4x400m bayrak yarışı kategorilerinde birincilik; 400m'de ikincilik; uzun atlama, 100m, 5000m ve 4x100m bayrak yarışlarında ise üçüncülük derecelerini elde ettiler.

Boğaziçi Üniversitesi Atletizm Takımı Kaptanı Emin Attila Bilgili, "Öğrencilerin bilim, sanat, kültür ve sporla iç içe olduğu ve ülkemizin ilk olimpik atletlerinin de okuduğu kampüsümüzde atletizm geleneği 100 yılı aşkın süredir devam ediyor. Bu geleneği nesillerdir devam ettiren takımımız her yıl onlarca gence ulaşıyor ve gençlerin atletizme adım atmalarını sağlıyor," ifadelerini kulandı ve Boğaziçi Üniversitesi Atletizm Takımı'nın üniversitenin en eski spor etkinliklerinden biri olan Field Day'in de organizasyonunda ve yarışlarında yer aldığını belirtti. Bilgili, "Bu köklü geleneğin gelişmesi için takım olarak elimizden gelen katkıyı sunuyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Atletizm Takımı ve Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü atletleri, Boğaziçi Üniversitesi mezunu eski atletlerin de katıldığı Atletizm Gönüllüleri Derneği'nin destekleriyle hem üniversite hem de lig yarışlarında her yıl daha iyi seviyelere gelmeyi hedefliyor," ifadeleriyle görüşlerini paylaştı.