Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü'nün atleti Ali Aksu Balkan Şampiyonu oldu

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü atleti Ali Aksu, 20 Şubat 2021 tarihinde İstanbul’da düzenlenen; 18 ülkeden 336 atletin mücadele ettiği Kapalı Salon Balkan Atletizm Yarışmaları’nda Türk Milli Takım kadrosuna katılarak şampiyon oldu.

Ali Aksu ve İbrahim Eksin

Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü’nün lisanslı atleti olan Ali Aksu, ilk defa giydiği milli forma ile “4x400 Metre Bayrak” yarışmasında rakiplerimiz olan Bulgaristan ve Romanya’yı geride bırakarak ülkemize Balkan Şampiyonluğunu getiren ekipte yer aldı.

Aksu, “Hedefimiz, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalyaya uzanmak… Bu sezon her zamanki gibi idmanlara çok iyi şekilde başladık. Kapalı salon yarışmalarına iki ay kala yaşadığım talihsiz bir sakatlığa rağmen antrenörüm İbrahim Eksin’in bilgisi ve tecrübesi sayesinde çok hızlı şekilde toparlanıp eski formumuza kavuştuk ve Türkiye Şampiyonası’nda 400 metrede 49,5 saniye olan salon en iyi derecemizi 48,36 saniyeye çekerek iyi bir derece elde ettik. Ardından Balkan Şampiyonası için milli takımdan davet alıp milli kadroya alındık,” dedi.

İTÜ Kimya Bölümü 3. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam eden Aksu, atletizm branşında BÜ Spor Kulübü’nün elde ettiği başarılarda takımın idari sorumlusu Murat Akdağ (BU’96 Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler) ve antrenörü Prof. Dr. İbrahim Eksin’in (BU’76 Elektrik Elektronik Müh. Doktora’83), çok önemli bir rol oynadıklarını belirterek, “Bu başarının arkasında birçok insanın emeği var; fakat mutlaka isimlerini anmam gereken başta antrenörüm Prof. Dr. İbrahim Eksin’e, yardımcı antrenörlerim Murat Akdağ, Rana Sanyal, Said Merjo, Bülent Eksin, Kazım Kıyan ve Orhun Eksin’e ve son olarak bütün İTÜ/BOĞAZİÇİ Atletizm Takımına desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim,” dedi.

Ali Aksu sözlerine şöyle devam etti:  ‘’Üniversiteye başladığım ilk yıl futbol oynuyordum, daha sonra BÜ atletizm takımı ile idmanlara başladım. İlk sene birinci ligde BÜ Atletizm Kulübü olarak lig birincisi olduk. Atletizmde yaz ve kış sezonlarında açık ve kapalı olarak müsabakalar olur. İlk şampiyonada Türkiye dördüncüsü oldum. Aynı dönemin yaz aylarında düzenlenen müsabakalarda ise 23 yaş altı branşta Türkiye üçüncülüğü derecesini elde ettim. Bu sene kapalı yarışmada ilk defa olimpik denemede koştum. Türkiye şampiyonasında ise 48.37 derece yaparak Milli Takım atletlerini geride bıraktım.  Bu sayede Atletizm Milli Takımı’na davet aldım’’.

Ali Aksu, geçmişten bugüne Boğaziçi ve İTÜ Atletizm takımları arasında bir kardeşlik bağı olduğunu ve birlikte çalıştıklarını anlatarak;

‘’Takımın atmosferini, ruhunu çok seviyorum. Atletizm takımı antrenörümüz  İbrahim Eksin, ki biz kendisine Patron deriz, İTÜ ve Boğaziçi atletizm takımlarının birlikte tek çatı altında kaynaşmasını sağlamış olan, bu takıma ruhunu veren kişidir. Kendisi aynı zamanda milli atlettir. İki üniversite arasında kardeşlik ruhunun oluşması için yıllarca emek vermiştir. Hatta İbrahim hocamızın öğrencilerinden, Prof. Dr. Rana Sanyal yardımcı antrenör olarak idmanlarımıza katılır. Antrenmanlarda Boğaziçili ve İTÜ’lü öğrencilerin sayısı genellikle eşit oluyor. İdmanlarımızı çoğu zaman- şu an Covid-19 nedeniyle- Boğaziçi’nin Uçaksavar tesislerinde yapıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi Spor Kulübü’nün atleti olduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum’’ dedi.

• Ali Aksu ve İbrahim Eksin