Boğaziçi Üniversitesi “THE BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler 2017” sıralamasında 39. oldu

Boğaziçi Üniversitesi, gelişen ekonomilerdeki en iyi üniversiteler sıralamasında 39. olurken sıralamaya giren Türkiye’deki kamu üniversiteleri arasında ilk sırada yer aldı.

Times Higher Education (THE) tarafından Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Türkiye gibi dünyanın gelişen ekonomileri olan ülkelerdeki üniversitelerin sıralandığı listede, Boğaziçi Üniversitesi toplam 300 yükseköğretim kurumu içerisinde bu yıl 39. sıraya yükseldi. Sıralamaya göre Türkiye’deki kamu üniversiteleri arasında Boğaziçi Üniversitesi birinci sırada yer aldı.

Boğaziçi Üniversitesi ile birlikte, BRICS ve Hızlı Gelişen Ekonomilerdeki En İyi Üniversiteler sıralamasında Koç Üniversitesi 15., Sabancı Üniversitesi 18., Bilkent Üniversitesi 37.,İTÜ 51., Atılım Üniversitesi 62., ODTÜ 80., İstanbul Üniversitesi 138., Hacettepe Üniversitesi 164., İzmir Teknoloji Enstitüsü 193. sırada yer alırken, Erciyes, TOBB ve Yıldız Teknik Üniversiteleri 201-250 aralığı, Anadolu,  Ankara ve Gazi Üniversiteleri ise 251-300 aralığında yer aldı.

Eğitim-Öğretim, Araştırma, Atıflar, Sanayiden Elde Edilen Gelir ve Uluslararası Görünürlük kriterleri temel olmak üzere yükseköğretim kurumlarının değerlendirildiği sıralamada Boğaziçi Üniversitesi atıf değerlendirmesinde geçen yıl 54.4 skor elde etmişken bu sene 57.7’ye yükseldi. Sanayiden Elde Edilen Gelir, Araştırma ve Uluslararası Görünürlük skorlarında da geçen yıla oranla artış kaydedildi.


Detaylı bilgi için:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/bogazici-university#ranking-dataset/600172