Boğaziçi Üniversitesi Vakfı ve Nutricia’dan sağlıklı nesiller için ortak proje: Mucize Annelik Okulu

Bebek beslenmesi ve sağlığı hakkında annelerin bilincini artırmak için Boğaziçi Üniversitesi Vakfı’nın eğitim desteğiyle yola çıkan Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Mucize Annelik Okulu projesinin lansmanı 12 Mayıs’ta gerçekleştirildi. Danone Ekosistem Fonu’nun katkısı ve Boğaziçi Üniversitesi Vakfı işbirliğiyle hayata geçirilecek proje kapsamında öncelikle hemşirelere; ardından annelere eğitimler verilecek.

Nutricia Anne Bebek Beslenmesi, Mucize Annelik Okulu projesi, Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirilen lansman toplantısıyla yola çıktı. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu ile Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen lansman toplantısında projenin hedefleri kamuoyu ile paylaşıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek kuşakların sağlıklı bir biçimde yetişmesini sağlamak yönünde Boğaziçi Üniversitesi’nin bu projeye eğitim katkısı sunacağını vurguladı.

Gerek bedensel gerek psikolojik ve toplumsal açılardan sağlıklı nesiller yetişmesinin ülkenin en önemli gündem maddesi olması gerektiğini ifade eden Barbarosoğlu, annelerin eğitimli ve bilinçli çocuk yetiştirmede konusundaki becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bu projenin kadın hakları kapsamında da önemli bir rolü olacağına değindi.

Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu ise Türkiye’nin anne ve bebek sağlığı açısından riskli ülkeler arasında yer aldığına dikkat çekerek “Ülkemizin bu konumda yer almasının önemli nedenlerinden biri dengesiz beslenme. Yapılan araştırmalarda, Ancak hala sağlıklı bebek beslenmesine ilişkin geliştirilmesi gereken yönler bulunuyor’’ diye konuştu.“Sağlıklı nesiller için bilinçli anneler” anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Çuhadaroğlu, bu olumsuz tablonun olumluya çevrilmesi için hastanelerde, Aile sağlığı merkezlerinde anneyle ilk teması kuran hemşirelerle yola çıkacaklarını belirtti.

Proje kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Vakfı bünyesinde uzman hemşirelerin istihdam edilmesi amaçlanıyor. Uzman hemşirelere yönelik eğitim programları ile annelere bebek bakımı ve beslenmesi eğitimi verilecek. Proje kapsamında Türkiye’nin dört bir yanındaki 600 hemşireye 25 saat bebek bakımı ve beslenmesi eğitimi verilmesi ve bir de mobil uygulamanın hayata geçirilmesi planlanıyor. Proje için yaklaşık 1 milyon 600 bin euro tutarında bir kaynak ayrılmış bulunuyor.

Eğitimler 2015 sonbaharında başlayacak

Proje kapsamında ilk dersliğin Ekim ayında açılacağını da belirten Rektör Gülay Barbarosoğlu, “Proje ile öncelikle üniversitemizdeki akademisyenlerimizden eğitim alan uzman hemşirelerimiz; ilk 1000 günde anne ve bebeğin tüm beslenme ve sosyal konularda ihtiyacı olan bilgileri annelere ulaştırıyor olacak. Üç ayrı kanalda bu eğitimleri veriyor olacağız. İsteyen anneler burada, üniversitemizde açılan sınıflarda ya da şirket veya diğer kamuya ait konferans salonlarında derslere katılırken; isteyen annelerse birebir evlerinde bu dersleri takip edebilecek” dedi.

• Nutricia Türkiye ve Ortadoğu Bölge Başkanı Gamze Çuhadaroğlu ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu