Boğaziçi Üniversitesi ve Texas Üniversitesi’nden global dünyada liderlik için işbirliği

Türkiye’de ilk kez bir üniversite yurtdışından bir üniversite ile işbirliğine giderek Türkiye’den üst düzey yöneticiler için özgün bir eğitim programı geliştirdi. Boğaziçi Üniversitesi’nin Texas Üniversitesi ile gerçekleştirdiği üç yıl süreli program kapsamında yöneticilere ‘’global dünyada liderlik’’ eğitimleri verilecek.

Boğazici Üniversitesi mezunu üst düzey yöneticiler için hazırlanan BU@McCombs projesi kapsamında, Boğaziçi Üniversitesi ve University of Texas at Austin, McCombs School of Business tarafından ortaklaşa tasarlanan “Leading in A Global World” başlıklı sertifikalı eğitim programının ilki 1-6 Haziran 2015 tarihleri arasında Austin, Teksas’da gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü öğretim üyelerinden Nur İrem Nuhoğlu tarafından hazırlanan eğitim programı kapsamında, aralarında PriceWaterhouseCoopers ve Yapı Kredi Bankası’ndan üst düzey yöneticilerin de yer aldığı katılımcılar, ‘’global dünyada liderlik’’ teması çerçevesinde McCombs School of Business öğretim üyelerinden dersler aldılar.

Program kapsamında Dr. Luis Martins ‘’Leading Innovation’’, Dr. John Doggett ‘’The Emergence of New Global Markets and What that Means for You’’, Dr. Jim Fredrickson ‘’Levers for Strategic Change and Implementation’’ başlıklı dersler verirken; Dr. Gaylen Paulson ‘’Finding Creative Solutions to Complex Problems’’ ve Dr. John Daly ‘’Champion Yourself & Your Ideas’’ başlıklı eğitimlerle yöneticilerle buluştu.

Eğitim program kapsamında belirtilen derslerin yanı sıra Dell Computer, National Instruments, Whole Foods, BBVA Campus Bank, PriceWaterhouseCoopers Austin şirketlerine ziyaretler gerçekleştirildi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin hali hazırda New York University, Columbia University ve Rice University ile farklı başlıklarda eğitim programları konusunda sürdürdüğü çalışmaların yeni halkalarından biri olan BU@McCombs projesine Boğaziçi Üniversitesi mezunları ve/veya EMBA öğrencileri katılabiliyor.