Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nden bir sosyal sorumluluk örneği: ‘’İlkokulumuz’’ Projesi

Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP) çatısı altında gerçekleştirilen İlkokulumuz projesi eğitimin zor koşullar altında, kısıtlı imkânlarla yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa etmeye devam ediyor. Daha önce Düzce, Ağrı, Ümraniye’de okullar inşa eden BÜYAP şimdi de Adıyaman’da bir okul inşaatı için kolları sıvadı.

İlk olarak 2010-2011 eğitim öğretim yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinin Balatlı Köyü’nde bir ilköğretim ek binası ve öğretmen lojmanı inşa ederek yola çıkan BÜYAP daha sonraki yıl BRM (Boğaziçi Üniversitesi-Robert Koleji Mezunu Sanayici, İşadamı ve Yöneticiler Derneği) ile başlatılan ortak proje sonucu Ağrı’nın Tezeren Köyü’nde, çevredeki 11 köyde 5. sınıfı bitiren öğrencilerin taşımalı eğitim sistemi ile devam edebilecekleri 6, 7, 8. sınıfları kapsayan dokuz derslikli ve yemekhanesi olan bir ortaokul yaptı.

BÜYAP 2012 yılındaysa Ümraniye’de Otistik Çocuk Merkezi’nin yapımını üstlendi. 2014-2015 eğitim öğretim yılına gelindiğinde Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’yle irtibata geçen BÜYAP, Besni ilçesinin Yazıbeydilli Köyü’nde kötü koşullar altında ders görmek zorunda kalan öğrenciler için yeni bir proje başlattı. Temmuz 2015 itibariyle başlatılması hedeflenen inşaatla beraber, yeni binanın önümüzdeki eğitim öğretim yılında hizmete girmesi hedefleniyor.

BÜYAP, Türkiye’de ve Avrupa’da bir ilk olan Design&Construct Çelik Köprü Yarışması’yla dünyanın dört bir yanından öğrencileri eşsiz Boğaziçi atmosferinde bir araya getirip keyifli bir mühendislik deneyimi yaşatma; sektörün önde gelen isimlerinin ağırlandığı Civil Career etkinliğini düzenleyip üniversite sıralarından profesyonel hayata farklı bakış açıları sunma ve çeşitli yurt dışı ve yurt içi şantiyelere teknik geziler düzenlemenin yanı sıra bir sosyal sorumluluk projesi olan İlkokulumuz’la Türkiye’nin çeşitli yerlerinde okullar yapıyor. BÜYAP İlkokulumuz projesiyle birlikte eğitimin zor koşullar altında, kısıtlı imkânlarla yapıldığı bölgelere yeni okullar inşa ediyor. Bu projeyle üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı, toplum sorunlarına duyarlı bir neslin yetişmesini, eğitim eşitliğinin imkânlarının yaratılmasını ve bölgeler arasındaki farkı aza indirmeyi hedefleyen BÜYAP devletin bu konulardaki faaliyetlerinde destekleyici pozisyonlarda yer almayı esas aldığının altını çiziyor.

Adıyaman'da devam eden İlkokulumuz Projesi hakkında daha fazla bilgi için Proje Sorumlusu Osman Can Kaya'ya ulaşılabilir.

email: kaya.osmancan1@gmail.com

Tel: 05554667722