Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü’nden Yeni Bir Okul Daha

1987 yılından beri faaliyetlerine devam eden Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü (BÜYAP), '' İlkokulumuz'' sosyal sorumluluk projesi kapsamında eğitimin zor koşullar altında yapıldığı yerlerde yeni okullar inşa ediyor. Proje sayesinde eşit eğitim imkânlarının yaratılması sağlanırken, bir taraftan da üniversite öğrencilerine sosyal sorumluluk bilinci kazandırılması amaçlanıyor. Proje kapsamında 17 Ekim Pazartesi günü Adıyaman’ın Besni İlçesi’nde Şehit Hasan Gülten İlkokulu’nun açılışı yapıldı.

Öğrencilere eşit eğitim imkanları sağlanması için ''İlkokulumuz'' projesini hayata geçiren BÜYAP bu çerçevede inşa edilen okullara üçüncüsünü ekledi.  2010 yılında Düzce’nin Akçakoca ilçesinin Balatlı köyünde bir ilköğretim ek binası ve öğretmen lojmanı, 2011 yılında da Ağrı Tezeren Köyü’nde dokuz dersliği ve yemekhanesi olan bir okul inşa eden BÜYAP, son olarak Adıyaman'ın Besni ilçesindeki miniklere bir okul armağan etti.

Adıyaman'daki Şehit Hasan Gülten İlkokulu’nun yapım çalışmaları 1 Haziran 2015 tarihinde başladı. Köyde okul olarak hizmet veren binaya çürük raporu verildiğini ve kapatıldığını öğrenen BÜYAP üyeleri, valilikle görüşmelere başladı. Uygun arazinin ve projenin belirlenmesi sonrası, sponsorların desteği ile hayata geçirilen projenin yapımı bir sene sürdü. 55-60 öğrenciye eğitim verecek şekilde tamamlanan ilkokulun açılışı 17 Ekim Pazartesi günü tam bir şenlik havasında gerçekleştirildi.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi