Boğaziçi Üniversitesi’nde Coşkulu Mezuniyet

Kuruluşunun 150. yılını tamamlayan Boğaziçi Üniversitesi’nde lisans ve lisansüstü eğitimini bitiren öğrenciler diplomalarını aldı.

Kuruluşunun 150. Yıl kutlamalarını kısa bir süre önce tamamlayan Boğaziçi Üniversitesi, 2 Temmuz Çarşamba günü, 2013-2014 dönemini başarıyla tamamlayan 147. mezunlarını verdi. Üniversitenin Uçaksavar Spor Tesisleri’nde gerçekleşen törende 1527’sı lisans, 430’u yüksek lisans ve doktora olmak üzere toplam 1960 öğrenci mezun oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik, Fen-Edebiyat ve Eğitim Fakültesi mezunları ile Enstitülerden mezun olan yüksek lisans ve doktora öğrencileri diplomalarını aldı. Etkinliğe, mezunların aileleri ve üniversite öğretim görevlileri de katıldı. Törende, 2013-2014 dönemi fakülte ve bölüm birincilerinin yanı sıra diğer başarılı öğrencilere de ödülleri takdim edildi. 499 öğrencinin onur listesine girdiği, 188 öğrencinin ise yüksek onur listesine girdiği mezuniyette, tören öğrencilerin kep atması ve kutlamalarıyla son buldu.

Mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, geçtiğimiz yıl Soma başta olmak üzere ülkemizde hayatını kaybedenleri anarak konuşmasına başladı. Prof. Dr. Barbarosoğlu, teknoloji ve büyüme güdümlü zenginleşmenin ancak bir noktaya kadar yaşanan sorunlara çözüm arayışlarına katkıda bulunabileceğini belirterek, herkes için yaşanabilir ve sürdürülebilir bir geleceğin oluşması için bilimsel ve sosyal aklın birbirinden ayrı düşünülemeyeceğini ifade etti. Barbarosoğlu, daha iyi bir dünya imkanının; ekonomik değer üretiminin yanı sıra, çoğulcu ve demokratik bir biçimde sosyal, kültürel ve ekolojik değerlerin yaratılmasıyla da sıkı sıkıya ilişkili olduğunu söyledi.

Boğaziçi Üniversitesi, Robert Koleji döneminden beri öğrencilerine sunduğu eğitimle Türkiye’de ve yurtdışında saygın bir ekol konumunda bulunuyor. Günümüzde Türkiye’nin en seçkin eğitim kurumlarından biri olma özelliğini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi, üniversiteye hazırlanan öğrencilerin tercihlerinde ilk sırasını koruyor.