Boğaziçi Üniversitesi’nde Öğretmenler Günü

24 Kasım Öğretmenler Günü, Eğitim Fakültesi tarafından Albert Long Hall’de düzenlenen törenle kutlandı.
1948 akademik yılı açılışından bir kare...

Prof. Dr. Emine Erktin
Nilüfer Avcı
Doç. Dr. Nurper Ülküer

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Erktin, Türkiye’de 1 Kasım 1928’de yeni harflerin kabulünden sonra halkı okur-yazar kılmak amacıyla gerçekleşen eğitim seferberliği için kurulmuş olan Millet Mektepleri’nden başlayan tarihsel sürece değindi ve 24 Kasım’ın 1981 tarihinden başlayarak Öğretmenler Günü olarak kutlanmaya başlandığını anımsattı.

Erktin, ülkemiz eğitim sistemindeki güncel sorunlara rağmen Boğaziçi Üniversitesi’nin mükemmelliyetçi, farklılıklara saygılı ve demokratik ortamında gerçek yol göstericinin bilim olduğunu savunan anlayışta olduğunu vurguladı. Eğitimin bir bilim alanı olarak çok disiplinli bir yaklaşımla  ele alınması gerektiğini belirten Erktin, şeffaf ve liyakata dayalı bir eğitim sisteminin ne denli önemli olduğunun altını çizdi.

Törende Haluk Polat yönetimindeki Okul Öncesi Öğretmenliği Programı Öğrenci Korosu’ndan şarkılar dinlendi. Koronun performansının ardından Prof. Dr. Hikmet Sebüktekin adına BÜMED tarafından her yıl Eğitim Fakültesi’nde okuyan başarılı bir öğrenciye verilmekte olan burs ödülü Nilüfer Avcı adlı öğrenciye sunuldu. Nilüfer Avcı, Boğaziçi Üniversitesi’nin kendisine başarının salt akademik temelli olmadığını öğrettiğini vurgulayarak ‘’Başarının hayata değer katmak olduğunu’’ belirtti ve hayata değer katan tüm eğitimcilerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Törende ayrıca Doç. Dr. Nurper Ülküer ‘’Erken Çocukluk Eğitimcisi ve 2030 Sürdürülebilir Kalkınma Gündemi’’ konulu bir konuşma yaptı.

• Prof. Dr. Emine Erktin
  • Nilüfer Avcı