Boğaziçi Üniversitesi’ne YÖK’ten "Engelsiz Üniversite Ödülü"

Engelli öğrencilerin üniversite hayatı boyunca karşılaştıkları zorlukları azaltmak, onlara daha uygun kaynak ve ortamlar sunmak için titiz çalışmalar gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu tarafından “Engelsiz Üniversite” olarak ödüllendirildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışma ve projeler gerçekleştiren yükseköğretim kurumlarını “Engelsiz Üniversite Ödülleri” ile onurlandırdı. “Boğaziçi Üniversitesi; “Eğitimde Erişim”, “Mekanda Erişim” ve “Sosyo-kültürel Faaliyetlerde Erişim” olmak üzere 3 kategoride “Engelsiz Üniversite 2018” ödülüne layık görüldü. Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüsü “Sosyo-kültürel Faaliyetlerde Erişim” kategorisinde; Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi de “Eğitimde Erişim”, “Mekanda Erişim” ve “Sosyo-kültürel Faaliyetlerde Erişim” alanlarında ödüle hak kazandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay’ın katılımıyla düzenlenen “Engelsiz Üniversite Ödülleri 2018” töreninde; Boğaziçi Üniversitesi adına ödülü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Atay aldı.