Boğaziçi Üniversitesi’ni yakından tanımak isteyen adaylar için Tanıtım Günleri 18 Temmuz’da başlıyor!

Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrencilerine sağladığı akademik ve sosyal olanaklar hakkında adayları ve aileleri bilgilendirmek amacıyla düzenlediği tanıtım dönemi bu yıl Covid-19 pandemisi kapsamındaki önlemler kapsamında online gerçekleşecek. 18 Temmuz’da başlayacak Boğaziçi Üniversitesi Online Tanıtım Günleri, üç haftaya yayılarak 7 Ağustos’ta sona erecek. Bu üç haftalık dönemde üniversite seçimlerini yapacak olan aday öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi hakkında ve tercih etmeyi düşündükleri bölümler hakkında bilgi alabilecekler.

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından yapılan bölüm tanıtım sunumlarının ve çeşitli seminer programlarının yer alacağı Online Tanıtım Günleri, bu yıl 18 Temmuz-7 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Boğaziçi Üniversitesinin genel tanıtımıyla 18 Temmuz Cumartesi günü saat 15.00’de Zoom platformu üzerinden başlayacak Online Tanıtım Günleri’nde aday öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesinin yurt, burs ve sosyal olanakları hakkında da bilgilendirilecek.

İlk hafta gerçekleşecek genel fakülte ve yüksekokul tanıtımlarının ardından aday öğrenciler, öğretim üyeleri tarafından verilecek bölüm tanıtım sunumlarını dinleyebilecekler. Tanıtım günleri kapsamında sırasıyla, Eğitim Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesindeki bölümler hakkında sunumlar gerçekleştirilecek. Bölüm tanıtımları bayram tatili sonrasında tekrarlanacak.

Tanıtım Günleri kapsamındaki fakülte ve bölüm tanıtımlarına ek olarak, Boğaziçi Üniversitesinin bilimsel çalışmalarını ve araştırma ortamını tercih aşamasındaki aday öğrencilere daha iyi yansıtabilmek adına öğretim üyelerinin ve mezunların katılımıyla çeşitli başlıklarda seminerler düzenlenecek. Tanıtım Günleri seminer programı şu şekilde olacak:

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 Temmuz 2020, Cumartesi / 17.00 – 18.00 / Covid19 Sonrasında Üniversite Eğitimi ve BÜ

Moderatör:        Dr. Sevgi Kesim Güven / Tanıtım Koordinatörü

Konuşmacı:        Prof. Dr. Mehmed Özkan / BU Rektörü

24 Temmuz 2020, Cuma / 18.00 – 19.00 / BÜ'de Bilim Yolculuğu-Mühendislik ve Fen Bilimleri

Moderatör:        Metin Göksel / Kurumsal İletişim Direktörü

Dr. Sevgi Kesim Güven / Tanıtım Koordinatörü

Konuşmacı:        Prof. Dr. Nesrin Özören / Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi

Doç. Dr. Ali Emre Pusane / Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Emre Otay / İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi

Prof. Dr. Erkcan Özcan / Fizik Bölümü Öğretim Üyesi