Boğaziçili akademisyenlerin danışmanlığında liselilere özel ücretsiz İngilizce platform

Boğaziçi Üniversitesi'nden Dr. Senem Yıldız ve Dr. Mustafa Polat'ın danışmanlığında Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı tarafından hayata geçen yeni online İngilizce eğitim platformu "English W/Tech" martta kuruldu. Nitelikli yabancı dil eğitimi alamayan 13-18 yaş öğrencilere öğrencilerine yönelik hazırlanan platform, konuşma becerilerine odaklı İngilizce eğitim imkânı sunuyor. Daha çok gence ulaşılması için hazırlıkların sürdüğü programa katılımsa tamamıyla ücretsiz.

Dr. Senem Yıldız

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümünden Dr. Senem Yıldız ve yarı-zamanlı öğretim üyesi Dr. Mustafa Polat'ın danışmanlığında Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı tarafından hayata geçen "English W/Tech" platformu, 13-18 yaş arasındaki öğrencilere yabancı dillerini ücretsiz olarak geliştirmeleri için fırsat veriyor. Martta hizmete açılan platformda 3 İngilizce öğretmeni, Zoom uygulaması üzerinden kurgulanan 10 kişilik sınıflarda konuşma odaklı eğitim veriyor. Projenin danışmanlarından Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Senem Yıldız, amaçlarının Türkiye çapında nitelikli yabancı dil eğitimi alamayan 13-18 yaş aralığındakigençlere ulaşmak olduğunu söylüyor. Yıldız, platformun daha çok öğrenciye ulaşması için hazırlıkların sürdüğünü de ekleyerek, projeyi şöyle anlatıyor.

"YÜZ YÜZE EĞİTİM TECRÜBESİNDEN FAYDALANDIK"

Projemiz online eğitim platformu olarak başlamadı. Ekim 2019'da, Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı'nın Dilovası'nda kurduğu Yılport Ulaştırma Hizmetleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde hayata geçti. Burada 9 ve 10'uncu sınıflardan toplamda 100 öğrenciye 4 öğretmen tarafından Boğaziçi'nden ben ve Dr. Mustafa Polat'ın müfredatı tasarladığı teknoloji-destekli konuşma odaklı ders-dışı eğitim verildi. Ancak Koronavirüs salgınıyla birlikte okul tatil edilince aklımıza bu eğitimi Türkiye'deki herkesin ulaşabileceği online bir platforma taşımak geldi. Okuldaki yüz yüze tecrübemizle birlikte konuşma odaklı "English W/Tech" platformu böylelikle mart sonunda açılmış oldu.

"TAMAMIYLA ÜCRETSİZ, KONUŞMA BECERİSİ ODAKLI"

Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı tarafından kurulan online platformumuzda Zoom uygulaması üzerinden oluşturulan 10 kişilik küçük online sınıflarda 13-18 yaş arası öğrenciler tamamıyla ücretsiz olarak eğitim alabiliyor. Dil bilgisinden ziyade, özellikle başlangıç yabancı dil seviyesindeki öğrencilerin İngilizce kendilerini ifade edebilmeleri ve anlama becerilerini geliştirmek amacıyla konuşma becerisi odaklı eğitimimiz var. Derslerde öğrencilerin ücretsiz olarak erişebilecekleri farklı dijital uygulamalar da kullanılarak sunumlar, canlandırmalar ve sohbetler yapılıyor. Biri Boğaziçi mezunu 3 İngilizce öğretmeni tarafından hafta içi her gün farklı saatlerde oturumlar düzenleniyor. Katılım 13-18 yaş aralığındaki her öğrenciye açık. 

“GELİŞTİRİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Dr. Mustafa Polat ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte platformu daha geliştirmek için çalışıyoruz. Şu an 100'e yakın öğrencimiz var ancak emekleme dönemindeyiz. Platformun daha çok öğrenciye ulaşması için devlet okullarıyla tek tek irtibata geçiliyor. İdarecilerden platformumuzu okullarından duyurmalarını rica ediyoruz. Bazı okullardaki öğrencilere özel seanslar da açılabilir. Sosyal medyada tanıtımlar için videolar da hazırlandı. Bununla birlikte öğrencilerimiz için İnternet güvenliğine yönelik önlemler de alındı. Ayrıca platformun gelişmesiyle birlikte yeni öğretmen alımları da olacak. 

Platforma ulaşmak için tıklayın.

 

 

  • Dr. Senem Yıldız