Boğaziçili iki edebiyatçı Attilâ İlhan Roman ve Şiir Ödülleri’nin sahibi oldu

Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı’nın, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle düzenlediği 2016 Roman ve Şiir Ödülleri, Akatlar Kültür Merkezi’nde sahiplerini buldu. Roman dalında ödülü ‘Tavanarası’ adlı eseriyle Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği 1983 mezunu Ali Gür kazandı. Attilâ İlhan Şiir Ödülü’ne ise ‘Gelecek Günlerin Şarabı’ adlı şiir kitabıyla Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 1977 yılında mezun olan Tuğrul Tanyol layık görüldü.

2008 yılında İlhan ailesi tarafından kurulan Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı, bu yıl ilk kez edebiyat dünyasındaki değerli yazar ve şairleri onurlandırmak amacıyla Roman ve Şiir Ödülleri töreni gerçekleştirdi. Seçici kurulunda Mehmet Eroğlu, Asuman Kafaoğlu Büke, Haydar Ergülen gibi edebiyatçıların yer aldığı ödül töreninde Boğaziçi Üniversitesi’nin iki mezunu, yazar Ali Gür ve şair Tuğrul Tanyol her iki dalda da ödüllerin sahibi oldular.

‘Tavanarası’, Ali Gür’ün iş dünyası ile ilişkisini kestiği 2008 yılından sonra yazdığı ilk romanı. Gür, 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra 25 yıl boyunca cam, enerji ve gıda sektörlerinde mühendislik ve yöneticilik yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden 1977 yılında mezun olan Tuğrul Tanyol ise Marmara ve Yeditepe Üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. İmgeci, lirik, bireye önem veren bir şiir anlayışına sahip olan Tanyol şiirlerinin yanı sıra şiir üzerine yazılarıyla da dikkat çekti. Tanyol’un ‘Gelecek Günlerin Şarabı’ şiir kitabı 2016 yılında Attilâ İlhan Şiir Ödülü’nün yanı sıra Metin Altıok Şiir Ödülü’nün de sahibi oldu.