Boğaziçili üç öğrenci ‘’Akademinin Genç Nobellileri’’ arasında

Boğaziçi Üniversitesi lisans öğrencileri Aysun Urhan, Hatice Polat ve Ozan Mahir Yıldırım, The Undergraduate Awards (UA) 2016 yılı ödül programında ’Övgüye Değer Adaylar’’ arasında gösterildi.

Uluslararası akademik dünyanın prestijli ödül programı The Undergraduate Awards (UA) 2016 yılı ödül programı çerçevesinde Boğaziçi Üniversitesi’nden üç öğrenciyi ‘’Akademinin Genç Nobellileri’’ olarak değerlendirdi.

Uluslararası akademik dünyanın en önemli ödül programı olan UA Ödülleri, fen bilimleri, sosyal bilimler, işletme /ekonomi ve yaratıcı sanatlar gibi farklı akademik disiplinlerden araştırma ve makaleleri değerlendiriyor.

2016 ödüllerinde 121 farklı uyruktan akademisyen ve toplam 244 enstitüden 5.514 akademik makale değerlendirmeye alındı. Yapılan değerlendirmede Boğaziçi Üniversitesi’nden Aysun Urhan ( Mühendislik), Hatice Polat (Tarih & Sosyal Bilimler: Sosyal Politikalar olmak üzere iki ayrı çalışmasıyla) ve Ozan Mahir Yıldırım’ın (Dilbilim) çalışmaları ‘’Övgüye Değer Adaylar’’ (Highly Commended Entrants) kategorisinde yer aldı.

‘’Övgüye Değer Adaylar’, UA ödül programına yapılan başvurular arasında ilk yüzde 10’a girebilen çalışmaları kapsıyor. Global Ödül ise ilgili akademik alanda en yüksek performans sahibi makaleye veriliyor.

The Undergraduate Awards programı CEO’su Louise Hodgson sonuçlar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: ‘’ Bu sonuç, Boğaziçi Üniversitesi ve öğrencileri için büyük bir başarıdır. Bu yıl ödül programımıza en yüksek düzeyde başvuru gerçekleşti ve en iyi makaleler kıyasıya yarıştı. Gelen makalelerin kalitesi jüriyi oldukça etkiledi. Bu yılın başarılı yarışmacılarını kutluyoruz’’.

The Undergraduate Awards lisans öğrencilerini üniversitedeki en iyi çalışmalarını programa göndermeye davet ederek alanlarındaki en başarılı öğrenciler arasında gösterilme fırsatı tanıyor. Potansiyeli yüksek ve yaratıcı lisans öğrencilerini bir araya getiren program, dünyadaki bütün disiplinleri kapsayan tek ödül programı.

Bu yıl 8-11 Kasım tarihleri arasında Dublin’de düzenlenecek UA Global Zirvesi’ne NASA astronotlarından Dr. Mae Jemison, Malala Fund’dan Shiza Shahid gibi konuşmacılar ve konuklar katılacak.