Boğaziçi’nde ağustos ayı festival ayı!

Boğaziçi Üniversitesi kulüp ve kurulları öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, yeni eğitim dönemi yaklaşırken öğrenci, akademisyen ile çalışanlara kültür, sanat ve spor alanında geniş seçenekler sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde önümüzdeki günlerde dikkat çekici kültür, sanat ve spor etkinlikleri katılımcılarını bekliyor. Bu yıl 40’ıncısı 19-22 Ağustos’ta düzenlenecek Spor Festivali, Sinema Kulübü’nün Güney Meydan’da 10 Ağustos’ta başlayan film gösterimleri ile Müzik Kulübü’nün 27-29 Ağustos’ta Taşoda Festivali yeni eğitim dönemi yaklaşırken Boğaziçi Üniversitesi’ndeki kampüs hayatına renk katmaya devam ediyor.

19-22 AĞUSTOS’TA SPOR FESTİVALİ

Bu sene 40’ıncısı Boğaziçi Üniversitesi Spor Kurulu tarafından 19-22 Ağustos’ta düzenlenecek Spor Festivali’nde basketbol, tenis, futbol ve su topu gibi 15 branşta Türkiye’den ve yurtdışından birçok takım mücadele edecek. Boğaziçi Üniversitesi’nin köklü festivalleri arasında yer alan Spor Festivali’nde üniversitesinin modern spor tesisleri kullanılacak.

40’ıncı spor festivalinde, badminton, futbol, basketbol, su topu, salon küreği, açık hava voleybolu, salon voleybolu, yüzme, masa tenisi, tenis, korfbol, futsal, futbol ve hentbol alanlarında üniversitelerden yaklaşık 1.000 sporcu ter dökecek. Festivalde katılımcılarla golf, pilates, yoga ve zumba gibi farklı etkinlikler de yapılacak.

Boğaziçi Üniversitesi Spor Festivaliyle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

TAŞODA FESTİVALİ MÜZİKSEVERLERİ BEKLİYOR

Boğaziçi Üniversitesi Müzik Kulübü’nün düzenlediği Taşoda Festivali, 27-29 Ağustos’ta Güney Kampüs Güney Meydan ve Alternatif Çimler’de kurulacak iki sahnede yaklaşık 50 müzik grubunu ağırlayacak.

Festivalde üç gün boyunca Boğaziçi Üniversitesi mezunu ve öğrenci gruplarının çeşitli müzik türlerindeki performansları yer alırken, farklı atölye, söyleşi ve oyunlar da katılımcılarla buluşacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

GÜNEY MEYDAN’IN AMOSFERİNDE SİNEMA DENEYİMİ

Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye ve dünyada birçok tanınmış oyuncu ve yönetmenin çalışmalarına ilk başladığı yerlerden biri. Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren SineBU’nun yanı sıra Sinema Kulübü öncülüğünde birçok faaliyet de hayata geçiyor. Son olarak Güney Kampüs’te 10 Ağustos’ta “Paprika” filmiyle başlayan film gösterimleri 31 Ağustos’a kadar devam edecek. Dünyanın önde gelen yönetmenlerinden seçkin filmlerin yer aldığı gösterimlerde kısa filmler daha çok yer bulurken, katılım ücretsiz.

Film gösterimlerinin programıysa şöyle:

The Fly (12 Ağustos 2021 / 19.30 - 23.30)

Kısa Film Seçkisi (16 Ağustos 2021 / 19.30 - 23.30)

Asparagus

Hoş Geldin Lenin

Meshes of The Afternoon

The Cowboy and The Frenchman

Phantom of The Paradise (18 Ağustos 2021 / 19.30 - 23.30)

Pauline at The Beach (24 Ağustos 2021 / 19.30 - 23.30)

She's Gotta Have It (31 Ağustos 2021 / 19.30 - 23.30)

*/ */ */