Boğaziçi’nde bahar havası esiyor

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü Bahar Etkinlikleri, Haziran’a kadar öğrencileri sahne ve gösteri dünyasından ünlü konuklarla buluşturacak.

Boğaziçi Üniversitesi, Kilyos Sarıtepe Kampüsü‘nde “Kilyos’ta Bahar“ ismiyle bir dizi etkinlik düzenleniyor. BGST-Tiyatro Boğaziçi’nin “Selam Sana Shakespeare’’ oyunuyla başlayan etkinlikler, 26 Mayıs Salı akşamına kadar sürecek ve Kilyos Kampüsü’ne bahar neşesi getirecek.

Nisan başında açılan ve 30 Mayıs Cumartesi gününe kadar devam edecek olan “Türkiye Rock Tarihi Sergisi’’, ziyaretçilerini 50’li yılların ortasında dünyayı etkisi altına alan Rock’n Roll’dan hızla etkilenen ülkelerden biri olan Türkiye’nin rock müzik geçmişine götürecek. Sergide, Erkin Koray ve Barış Manço ile başlayan Rock’n Roll yılları ve ardından gelen Anadolu Pop dönemi, o yıllara damga vuran Cem Karaca, Moğollar, Mavi Işıklar gibi isimlerle birlikte yer alacak.

Rock müzik tutkunlarını Bulutsuzluk Özlemi, Kesmeşeker, Objektif ve Pentagram olmak üzere sayısız Rock ve Heavy Metal gruplarından Özlem Tekin, Şebnem Ferah, Kargo, Teoman, Athena, Haluk Levent ve Kurban, Duman, Mor ve Ötesi, Baba Zula, Manga, Hayko Cepkin gibi isimlere ve Rock tarihinde açılan farklı kulvarların hikâyelerine götürecek olan sergi kapsamında 12 Mayıs tarihinde efsanevi Moğollar grubundan Cahit Berkay ve Taner Öngür’ün katılacakları bir söyleşi düzenlenecek.

Kampüste Rock fırtınası esecek

Albümleri, sahneye taşıdığı hikâyeler, Türkiye’de hiç görülmemiş sahne performansları ve şarkı sözlerindeki derinlikle ilk albümünden beri kendisinden söz ettiren Hayko Cepkin, Bahar Etkinlikleri kapsamında 7 Nisan saat 18.30’da düzenlenecek söyleşinin konuğu olacak.

12 Nisan Pazar günü BÜDANS'ın Dans Sporu 4. Etap Yarışmaları Boğaziçi Cup’a ev sahipliği yapacak olan Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde 14 Nisan’da Fırat Tanış konseri, 16 Nisan’da ise Akustikhane ile Yok Öyle Kararlı Şeyler söyleşisi ve ardından konser yer alacak.

Rock yazarı ve yorumcusu Yasemin Mori ise, 5 Mayıs akşamı Kilyos Kampüsü’nde bir konser verecek. Kings of Convenience'ın 6 Temmuz 2005'teki İstanbul konserinde sahneye fırlayarak dans ettiği günden beri profesyonel müzik hayatına yeni albümlerle devam eden Mori, tüm söz ve müzikleri kendisine ait, ilk stüdyo albümü olan Hayvanlar2008'de, ikinci albümü Deli Bando'yu ise 2012'de yayınladı. Mori, 5 Mayıs akşamı şarkılarıyla müzikseverleri ‘’şehrin kalbine ve evrenin derinliğine’’ davet edecek.

Ünlü mizahçılar Kilyos’ta

Penguen Dergisi’nden Serkan Altuniğne ve Kaan Sezyum, 7 Mayıs Perşembe günü Boğaziçi Üniversitesi’nin konuğu olacak.

13 Mayıs akşamı ise, Zabel Yesayan’ın çocukluk ve gençlik anılarında iz bırakan kadınların hikâyelerini, onun gözünden anlatan; mutlu, kederli, meraklı, sinirli, şefkatli, yalnız ya da özgür kadınların hikayelerini anlatan ‘’Zabel’’ isimli oyun BÜKAK organizasyonu ile sahnelenecek.

Uykusuz Dergisi’nden ve 2012 yazında NTV’de yaptığı “2 Teker 1 Yer” adlı bisiklet gezi programından tanıdığımız Alpay Erdem ise, 14 Mayıs’ta bir stand-up gösteriyle Bahar Etkinlikleri’nin konuğu olacak.

Sinema nostaljisi Sarıtepe Kampüsü’nde

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü’nün düzenlediği Açık Hava Sineması ise 12 ve 19 Mayıs akşamlarında Kilyos Bahar Etkinlikleri’nde açık havada sinema nostaljisi yaşatacak.

Kilyos Fest ile coşkulu kapanış

Kilyos’ta Bahar Etkinlikleri, 26 Mayıs’ta Kilyos Fest ile kapanışı yapacak. Festivalin konukları arasında Büyük Ev Ablukada, Mehmet Erdem, Mor ve Ötesi, Yüzyüzeyken Konuşuruz ve Sattas Reggaeband yer alıyor.

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü Necmettin Tanyolaç Salonu ve Spor Salonu’nda düzenlenen etkinlikler ücretsiz olarak izlenebilir.