Boğaziçi'nde Kilyos Spring ile bahara merhaba...

Şubat ayında başlayan Kilyos Spring etkinlikleri Nisan ve Mayıs aylarında da çeşitli konser, söyleşi, oyun ve performans gösterileriyle Boğaziçililerle buluşacak. Öğrencileri sahne ve gösteri dünyasından ünlü konuklarla buluşturacak olan etkinlikler, Mayıs ayında BGST Tiyatro Boğaziçi’nin ''Selam Sana Shakespeare'' oyunuyla son bulacak.

Muhtelif
Selam Sana Shakespeare

Şubat ayında ‘’AÇIK DERS: CERN’de Neler Oluyor?’’ semineriyle başlayan, 20 Şubat’ta Pelin Batu ve Haluk Çetin: Şiirler ve Şarkılarla Sergüzeşt Dinletisi, 23 Şubat’ta Boğaziçi Oda Orkestrası konseri, 22 Mart'ta ise Tiyatro Bereze ile Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde Boğaziçililer ile buluşan Kilyos Spring etkinlikleri bahar aylarında renkli programıyla devam ediyor.

6 Nisan 2017 - PANEL: Youtube Zirvesi

YouTube'da Storytelling temalı anı videoları çeken Duru Önver ve kısa filmler ile eğlenceli içerikler üreten Hello It's Mehmet YouTuber olmak ve Türkiye'de YouTube üzerine sohbet etmek için Kilyos Spring Etkinlikleri ile Sarıtepe Kampüs'e geliyor.

Bahçeşehir Üniversitesinde Mekatronik mühendisliği okuyan Duru, 2016 yılında YouTube tarafından Ambassador of Turkey seçildi. Hızlı bir yükseliş yapan Duru storytelling temalı videolar olan anı videolarını paylaşıyor. Yaklaşık 300.000 aboneye sahip ve güçlü bir fan desteğini arkasında tutuyor.

Hello It's Mehmet kanalının kurucusu Mehmet Çatal ise Boğaziçi Üniversitesinde Kimya okuyor. Daha önce bir TV kanalında senarist grubunda hikaye yazarı olarak çalışan Mehmet, yazarlık, editörlük ve konser organizasyon şirketlrtinde ekip üyeliği yaptı. YouTube üzerinde kısa filmler, seyahat vlogları, eğlenceli videolar ve bilgilendirici videolar içeren geniş bir temaya sahip olan Mehmet kimi zaman İngilizce kimi zaman Türkçe içerikli videolar paylaşıyor.

12 Nisan 2017 - PERFORMANS: El Viento Flamenco ft Doruk Okuyucu

Besteci Doruk Okuyucu ve İstanbul’un önemli konser salonlarında sahne alan Çiğdem Taban, 12 Nisan akşamı unutulmaz bir performans sergileyecek.

2 Mayıs 2017 - KONSER: Muhtelif

Boğaziçi Üniversitesi mezunlarından oluşan, repertuvarını “değişken ve de uyumsuz” gibi görünen şarkılardan oluşturan grup, içinde yaşadığımız coğrafyanın farklı dil ve kültürlerde buluşan müzikal ahengine dikkat çekiyor. 70’lerden günümüze Türkiye popüler müziğine ait tınılar ve Rumca, Arapça ve diğer başka dillerde, gelenekselden popa arabeske uzanan şarkılar icra eden grup, bu konserde şarkıların anlamları, ortaya çıktığı toplumsal bağlam ve icracıların hikayelerine yer verecek.

10 Mayıs 2017 – OYUN- BGST Tiyatro Boğaziçi: Selam Sana Shakespeare

Shakespeare’ı ve onun tiyatrosunu anlatan Selam Sana Shakespeare, "Shakespeare'i Shakespeare yapan neydi?" sorusunun peşinden giderek, sıradan bir kasaba delikanlısının tüm zamanların yazarı haline gelmesinin ve sanatının dört asırlık bir zamanın ardından bugünlere kadar uzanabilmesinin sırrını araştırıyor. Bu Shakespeare yolculuğunda Shakespeare'nin "Romeo ve Juliet", "Macbeth", "Bahar Noktası", "Hamlet", "Kral Lear" ve "IV. Henry" oyunlarından sahneler de yer alıyor.

• Muhtelif
  • Selam Sana Shakespeare