BU Journal 30. Yılını Uluslararası Bir Konferansla Kutluyor

Sosyal Bilimler alanında Türkiye’nin en uzun süreli ve en saygın akademik yayınlarından biri olan, Boğaziçi Üniversitesi’nin yayınlamakta olduğu BU Journal, bu yıl 30. yaşını Sosyal Bilimler alanında düzenlenen kapsamlı bir uluslararası konferansla kutluyor. Siyaset, sosyoloji ve ekonomi alanlarında Türkiye’nin önde gelen akademisyenlerinin katkıda bulunduğu yayın, yılda iki defa olmak üzere çok disiplinli bir yayın içeriğiyle okurlarıyla buluşuyor.
Prof. Dr. Kemal Kirişçi

Prof. Dr. Melani Cammet

16-17 Mayıs 2016 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenecek olan konferansta Ortadoğu’dan Avrupa’ya alanında uzman konuşmacılar Suriye, Ortadoğu’da hukuk, Avrupa Birliği’nin geleceği, mülteci krizi gibi dünya siyasetinin güncel konularını ele alacak. Uluslararası toplantının önemli konukları arasında Brookings Enstitüsü Türkiye Projesi Direktörü Prof. Dr. Kemal Kirişçi ve Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Melani Cammet de yer alıyor.

Açılış konuşmalarını Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayşegül Toker ve BU Journal Editörü ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Refik Erzan’ın yapacağı konferans, 16 Mayıs’ta “Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler” başlıklı oturumla başlayacak. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yeşim Arat’ın oturum başkanlığını yapacağı ilk oturuma Brookings Enstitüsü Türkiye Projesi Direktörü ve TÜSİAD Üst Düzey Araştırmacısı olan Prof. Dr. Kemal Kirişçi ve Harvard Üniversitesi’nden Prof. Dr. Melani Cammet konuşmacı olarak katılacaklar.

Prof. Dr. Kemal Kirişçi Suriye ve savaş sonrası yaşanan insani kriz üzerine konuşacak

Türkiye’nin dış politikası, Avrupa ve Amerika’yla ilişkiler konusunda uzman olan Prof. Dr. Kemal Kirişçi, aynı zamanda göç ve mülteciler üzerine olan çalışmalarıyla tanınıyor. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde uzun yıllar öğretim üyeliği yapmış olan Kirişçi’nin, bu yıl Nisan ayında Elizabeth Ferris ile birlikte yazdığı “The Consequences of Chaos: Syria’s Humanitarian Crisis and the Failure to Protect” başlıklı kitabı Brookings Enstitüsü tarafından yayınlandı. Kemal Kirişçi, konuşmasında Suriye’deki iç savaş sonrası ortaya çıkan insani krizi ve mülteci sorununu ele alacak.

Melani Cammet ‘’Ortadoğu’da Hukuk’’u, André Sapir AB’nin geleceğini anlatacak

Harvard Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü’nden Prof. Dr. Melani Cammet ise Ishac Diwan ile birlikte kaleme aldığı “Variation in the Rule of Law in the Middle East” başlıklı çalışması üzerinden Ortadoğu ülkelerindeki hukuk devleti olgusunu irdeleyecek. Profesör Cammet, Ortadoğu ülkelerinde yaptığı saha araştırmaları ve yine Ortadoğu üzerine kaleme aldığı kitap ve makale çalışmalarıyla tanınıyor.

Gün içerisinde Sosyal Bilimler alanında farklı konuların ele alınacağı oturumlardan sonra Kapanış Konuşması için Université libre de Bruxelles’dan Prof. Dr. André Sapir, “Still the Right Agenda for Europe” başlıklı konuşmasını yapacak. Sapir’in, uluslararası ekonomi, Avrupa entegrasyonu ve uluslararası ticaret konuları üzerine çalışmaları bulunuyor.

Özellikle Suriye krizi, mülteci sorunu ve Avrupa’nın içinde bulunduğu durumun masaya yatırılacağı konferansta, dünyanın içinde bulunduğu krizler ekonomik bir perspektiften de ele alınacak.

30 yıldır dünyanın içinde bulunduğu krizleri, sosyal, ekonomik ve yönetimsel sorunları akademik bir perspektiften ele alan BU Journal, günümüzde Ortadoğu’nun ve Avrupa’nın içinde bulunduğu krizleri irdelemenin yanında, krizlerden çıkış yollarının neler olabileceği üzerine de fikirlerin yürütülmesi için bir akademik bir platform oluşturmayı hedefliyor. BU Journal, Asos Index, SCOPUS, EBSCOHost, EconLit ve Elsevier Geo Abstracts gibi akademik indekslerde yer alıyor.

  • Prof. Dr. Melani Cammet