BUAlert Shell Eco-marathon’da Türkiye rekoru kırdı

Boğaziçi Üniversitesi Alternatif Enerji Yarış Takımı BUAlert, Shell Eco-marathon Türkiye 2016 yarışında Türkiye rekorunu kırdı.

Prototip araçlar- Elektrikli Batarya kategorisinde Boğaziçi Üniversitesi takımı BUAlert, elektrikli araçları ile 315 km/kWh sonuç elde ederek birinci oldu. BUAlert, 1 kwh enerjiyle en uzun mesafeyi kat etmek üzere girdiği mücadelede 315.6 km/kWh sonucuyla ipi göğüsledi.

BUAlert ekibi Makine Mühendisliği Bölümü’nden 4. Sınıf öğrencileri Ertuğ Cebeci,
Doruk Aksoy, Mesutcan Gök, Hazal Özcan, Furkan Gül, 3. Sınıf öğrencileri Kemal Bektaş, Berkhan Bayraktar, Görkem Gengör, Yasemin Sarıoğlu ve ikinci sınıf öğrencisi Ömür Boran Kanargı’dan oluşuyor.

Shell’in 31 yıldır, tüm dünyadan gençleri enerji tasarruflu yenilikçi araçlar tasarlayıp üretmeye için teşvik etmek amacıyla küresel ölçekte düzenlediği “Shell Eco-marathon”, bu yıl ikinci kez, 7-8-9 Ekim tarihleri arasında İstanbul’da TİM Dış Ticaret Kompleksi’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya, Türkiye’nin farklı lise ve üniversitelerinden 13 takım ve yaklaşık 200 öğrenci katıldı.

Yarışmayı kazananlar ödüllerini, 8-9-10 Aralık tarihlerinde Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından düzenlenecek olan İnovasyon Haftası’nda alacaklar. Ayrıca Shell Eco-marathon Türkiye yarışmasında başarı elde eden takımlar, Haziran 2017’de Londra’da düzenlenecek Shell Eco-Marathon Avrupa’ya katılım hakkı elde ederek Avrupa’nın 26 ülkesinden gelen akranlarıyla yarışma imkanına sahip olacaklar.

Boğaziçi Üniversitesi Alternatif Enerjili Araçlar Takımı, alternatif enerjiyle teknolojiyi birleştirerek ürettiği çevre dostu araçlarla birçok yarış organizasyonunda boy gösteren gönüllü öğrenci topluluğu olarak başarılara imza atıyor.2005 yılında BUHAR adıyla kurulan takım 2014 yılında yeniden yapılanmaya giderek BUALERT adını aldı.