BÜKAK’ın Kadın Eserleri Kitap Sergisi 7-11 Mart’ta kitap severlerle buluşuyor

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü’nün (BÜKAK) bünyesinde 22 yıldır düzenlenen Kadın Eserleri Kitap Sergisi bu sene 7-11 Mart tarihleri arasında kitap severleri ağırlayacak. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik olarak birçok etkinlik düzenleyen BÜKAK, Kadın Eserleri Kitap Sergisi’ni kampüslerde kadın yazını çalışmalarına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştiriyor.

Geleneksel olarak her yıl "bü’de kadın şenliği" etkinlikleri kapsamında Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) tarafından düzenlenen Kadın Eserleri Kitap Sergisi’nde birçok kitap özel indirimlerle sunuluyor. Bu sene aralarında Ayrıntı, İletişim, Metis, Güldünya, Aras, Umami, Yordam, Siren, Jaguar ve YKY gibi yirmi iki yayınevinin yayımladığı, kadınların çevirdiği ya da yazdığı kitapların bulunabileceği sergide, eserler kâr amacı güdülmeden Özger Arnas Salonu’nda satışa çıkıyor.

“KADIN EMEĞİNİ KAMPÜSTE GÖRÜNÜR KILMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Kadın emeğini kampüste görünür kılmak istediklerini belirten BÜKAK Üyesi Selenay Boz serginin önemini ve hazırlık sürecini şu şekilde anlatıyor:

“Yıllardır kurulan ve sürdürmeye çalıştığımız bir gelenek. Sergiyle kadın yazarları ve çevirmenleri kampüste görünür kılmaya çalışıyoruz. Bunu da 8 Mart’ı da içine alan bu hafta yapmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Serginin kolektif bir şekilde ortaya çıktığını söyleyebiliriz. Kurulumun her sürecinde kulüp üyeleri çalışıyor. Hafta boyunca da kulüp üyeleri sergide duruyor ve satışları gerçekleştiriyor. Kâr amacı gütmeden satış yapıyoruz, yani yayınevleriyle anlaştığımız indirim oranları tüm ziyaretçilerimiz için geçerli oluyor. Hafta boyunca birçok etkinlik düzenliyoruz, bu etkinliklerin tanıtımı da yapılıyor sergi aracılığıyla. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında kadın emeğini görünür kılmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz.”