Doktorclub Awards 2019’da Boğaziçi Üniversitesi’nden iki projeye birden ödül!

“Doktorclub Awards, Türkiye’nin Sağlık Ödülleri”nin bu seneki töreni 20 Aralık’ta İstanbul Üniversitesi Ord. Prof. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. 187 başvuru arasından 19 kategoride ödül verilen törende, Boğaziçi Üniversitesi’nden öğretim üyelerinin kurucuları olduğu GlakoLens A.Ş. ve RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş. projeleri ödüle layık görüldü.
Kurumsal İletişim Ofisi

Ülkemizde sağlık sektörü profesyonelleri ve paydaşlarının çalışmalarını daha iyiye ve daha kaliteliye yönlendirmek, sağlık hizmeti sunumunda yaratıcı, ilham verici ve yenilikçi fikirlerin ortaya konup uygulamaya geçirilmesini teşvik etmek amacıyla organize edilen “Türkiye'nin Sağlık Ödülleri” etkinliği olan Doctorclub Awards ödül töreninde, Boğaziçi Üniversitesi’nden iki proje olan GlakoLens A.Ş. ve RS Araştırma Eğitim ve Danışmanlık İlaç Sanayi Ticaret A.Ş. 2019 yılı kazananları arasında yer aldı.

Törende Yılın Sağlık Girişimi Ödülleri-Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması kategorisinde ödül alan ve Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Günhan Dündar, Doç. Dr. Arda Deniz Yalçınkaya ve Doç. Dr. Hamdi Torun tarafından geliştirilen GlakoLens A.Ş., bilinen herhangi bir tedavisi olmayan kronik göz hastalığı glokomun teşhisi ve takibinde, kontak lens ile bütünleşen yeni bir biyosensör uygulamasıyla mevcut çözümlerden daha etkin bir yol izlenmesini amaçlıyor.

Doktorclub Awards 2019’da Yılın İlaç Endüstrisi Ödülleri-Yılın Ar-Ge / İnovasyon Uygulaması kategorisinde ödüllendirilen ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü Bölüm Başkanı ve Yaşam Bilimleri ve Teknolojileri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Rana Sanyal’ın kurucusu olduğu RS Research- RS Araştırma Eğitim Danışmanlık İlaç San. Tic. A.Ş. ise yenilikçi ilaç geliştirme çalışmaları yürütüyor.