Dr. Aygören Stanford Üniversitesi d.school tarafından Faculty Innovation Fellow ünvanına layık görüldü

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Öğretim Üyesi ve Girişimcilik Merkezi (BRIGHT) Müdürü Dr. Oğuzhan Aygören, Stanford Üniversitesi Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü’nün (d.school) yürüttüğü “Faculty Innovation Fellows” programını tamamladı. Uluslararası 14 üniversiteden 16 eğitimcinin yer aldığı iki yıl süren program boyunca katılımcılar kendi kurumlarındaki inovasyon ekosistemini güçlendirecek özgün projeler üzerine çalıştı.
Stanford Üniversitesi

Stanford Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Hasso Plattner Tasarım Enstitüsü’nün (d.school) düzenlediği “Faculty Innovation Fellows” programıyla 16 akademisyen iki yıl boyunca çeşitli atölye ve buluşmalara katıldı. Eğitimciler kendi üniversitelerinde inovasyon, girişimcilik, yaratıcılık ve tasarım odaklı düşünmeyi kullanarak yüksek öğrenimin dönüşümüne katkı sağlamak için çalışmalar yaptı. Bununla birlikte akademisyenler “University Innovation Fellows” programına seçilen öğrencilere mentorluk görevini de yürüttü. Bu kapsamda akademisyen ve öğrenciler mart ayında Stanford Üniversitesi’nde düzenlenen Silikon Vadisi Buluşması’nda da bir araya gelerek 500 katılımcıyla tecrübelerini paylaştı.

Programı tamamlayan öğretim üyeleri ve eğitimciler Silikon Vadisi Buluşması’nda birer ilham konuşması yaparken, Dr. Aygören de “İnsan Olmayı Keşfetmek” başlığıyla bir sunum da gerçekleştirdi. Program kapsamında Stanford Üniversitesi’nin yükseköğretimde yeni yaklaşımlara odaklanan “Change Forward” dergisinde “Yaratıcı ve Girişimci Düşünceyi Okul Müfredatına Yerleştirmek” başlığıyla bir makalesi de yayımlandı.

“FARKLI YAKLAŞIMLARLA TANIŞMA FIRSATIMIZ OLDU”

Programa Boğaziçi Üniversitesi’ni temsilen katılan BRIGHT Müdürü Dr. Oğuzhan Aygören, Stanford Üniversitesi öncülüğünde düzenlenen program sayesinde dünyanın dört bir yanından akademisyenlerle yüksek öğrenimin geleceğine dair vizyon ve öngörüleri, girişimcilik ile inovasyon yaklaşımıyla tartışma fırsatı bulduklarını belirterek şunları söyledi:

“Faculty Innovation Fellow’ları yeni değişim stratejilerini öğrenmek, projeler geliştirmek, fikirler üzerine geri beslemeler almak ve kaynakları paylaşmak üzere birbirleriyle iş birliği yapıyor. Projeler programlara fon kaynakları bulmak, yeni programlar ve dersler açmak, kampüsü ve ekosistemi birbirine bağlayan aktiviteler üretmek gibi konuları kapsıyor. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden Stanford’un böyle bir girişimle bizleri bir araya getirmesi gerçekten çok özel. Program Boğaziçi Üniversitesi’nde girişimcilik, inovasyon ve tasarım odaklı düşünme alanında yaptığımız çalışmaları daha ileri taşımak için bize birçok yeni yaklaşım sundu. Salgın nedeniyle online ortamda 16 akademisyenle iki yıl boyunca düzenli olarak her hafta buluştuk. Böylelikle yüksek öğrenimin geleceğine dair farklı alanlarda fikir alışverişinde bulunma, farklı yaklaşımlarla tanışma ve bunları tartışma fırsatımız oldu. Program kapsamında geçen mart ayında gerçekleşen Silikon Vadisi Buluşması’nda da bu arkadaşlarımız ve onlarla birlikte katılan öğrencilerle yüz yüze bir araya geldik.“

Dr. Aygören ayrıca Boğaziçi Üniversitesi’nden bu alanlara ilgi duyan bilim insanlarını ve eğitimcileri Boğaziçi Üniversitesi Girişimcilik Merkezi’ne (BRIGHT) davet etti. Boğaziçi Üniversitesi’nden daha fazla öğretim üyesinin programa dahil olmasının öneminde de değindi.

 “Exploring to Become Human (İnsan Olmayı Keşfetmek)” isimli ilham konuşmasını izlemek için tıklayınız.

"Yaratıcı ve Girişimci Düşünceyi Okul Müfredatına Yerleştirmek" başlıklı makaleyi okumak için tıklayınız.    

Programla ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayınız.