Dr. Canan Dağdeviren Boğaziçi Lectures'ın konuğu

2013 yılından bu yana her dönem dünyanın önemli akademisyenlerini Boğaziçi Lectures kapsamında konuşmacı olarak ağırlayan Boğaziçi Üniversitesi 10 Şubat’ta, ülkemizi uluslararası bilim platformunda tanıtan başarılı bir bilim insanı ve giyilebilir kalp pilinin mucidi Dr. Canan Dağdeviren’i konuk ediyor.

Massachusetts Teknoloji Enstitüsü’nde (MIT) çalışmalarını sürdüren, Harvard Üniversitesi’nde genç akademi üyeliği bulunan ve Forbes dergisi 30 Yaş Altı Bilim İnsanı Listesi’nde yer alan Türk bilim insanı Dr. Canan Dağdeviren, Boğaziçi Üniversitesi’nde 10 Şubat, Cuma günü saat 11.00’de An 'Unusual' Story: Biology Meets Its Match başlıklı bir konuşma yapacak.

Dr. Canan Dağdeviren, konuşmasında süregelen ve gelecek akademik projeleri hakkında detaylar verecek, Amerika’daki eğitim ve araştırma sisteminden bahsedecek ve öğrencilerin sorularını yanıtlayacak.  Dağdeviren ayrıca gelişen ve değişen dünyada, tip ve mühendislik arasındaki işbirlikleri ve yeni teknolojiler hakkında fikirlerini de bu söyleşide katılımcılarla paylaşacak.

Canan Dağdeviren Kimdir?

Haziran 2007 de Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği’nden mezun oldu. Haziran 2009’da Sabancı Üniversite’si Malzeme Bilimi ve Mühendisliği Programı’nda yüksek lisans eğitimini tamamladı ve ayni yıl Fulbright Doktora Bursu’nu kazanarak The University of Illinois at Urbana, Champaign’de (UIUC) Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümde doktora eğitimine başladı.

 

Prof. John A. Rogers danışmanlığında fizik, elektronik, kimya, malzeme, mekanik ve tıp alanlarının kapsamına giren esnek ve katlanabilir, vücut içine ve deri üstüne yapıştırılabilir/giyilebilir elektronik aletler üzerinde çalışmalar yaptı. 2014-2016 yılları arasında doktora sonrası çalışmaları için MIT’de şu ana kadar tarihte en çok referans edilmiş mühendis olan, Prof. Robert Langer ile çalıştı.

 

Dr. Dağdeviren Aralık, 2014’te Harvard Üniversitesi'nin Genç Akademi Üyesi (Junior Fellow of Harvard) seçildi. Tarihte bu ödülü Türkiye’den kazanan ilk kişi olan Dr. Dağdeviren, Senior Fellow’lar tarafından verilen en yüksek oyu aldı. Canan Dağdeviren’in 22 makalesi, 3 patenti ve 30'un üstünde ulusal ve uluslararası ödülü bulunmaktadır. En son aldığı ödüller arasında, gençlerin Nobel’i olarak adlandırılan Science&SciLifeLab Ödülü’nü tıp alanında kazanmış ve İsveç’in Stockholm şehrinde ödülünü almıştır, ayni zamanda Nobel Ödülü Töreni’ne de davetli olarak katılmıştır.  Halen MIT Media Lab’ta kendi araştırma grubunu kurmuş bir akademisyen olarak araştırmalarına devam etmektedir.