Dr. Mehmet Susam’ı kaybettik

Mezunumuz ve doktora öğrencimiz Mehmet Susam, Fransa'da Alp Dağları'nda geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetti.

Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü yüksek lisans mezunu (2004) ve aynı zamanda  Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü doktora öğrencisi olan, başarılı kalp cerrahı Mehmet Susam, Fransa'da Alp Dağları'nda wingsuit olarak adlandırılan paraşüt atlayışı sırasında geçirdiği kaza sonucu 13 Eylül tarihinde hayatını kaybetti. Başarılı meslek hayatının yanı sıra profesyonel olarak adrenalin sporları da yapan Mehmet Susam, 20 yıldır paraşüt atlayışları gerçekleştiriyordu.

Aynı zamanda yamaç paraşütü eğitmeni olan Susam, tıp okurken konservatuarı da bitirmişti. Hastanede hastalarına klasik gitar çalan sıradışı bir hekim olan Susam, Milli Kürek Takımı sporcularından biriydi.

Dr. Mehmet Susam’ın vakitsiz kaybı Boğaziçi Üniversitesi’nde derin üzüntüyle karşılandı. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.