Dr. Şükrü Anıl Doğan’a Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu’ndan Ödül

Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan, Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu (European Molecular Biology Organization / EMBO)’nun 18 Aralık 2018 günü yaptığı basın açıklamasına göre “Installation Grant” (Yerleşim Desteği) ödülünü almaya hak kazanan isimlerden biri oldu. Ödül kapsamında Dr. Doğan, alandaki başarılı genç araştırmacıları bir araya getiren EMBO Young Investigator (Genç Araştırmacılar) programına dâhil olarak 5 sene boyunca EMBO’dan araştırma desteği alabilecek.

2006 yılından beri toplamda 103 araştırmacıya yerleşim desteği vermiş olan Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu Yerleşim Desteği Programı’nın 2018 yılı kazananları, aralarında Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan’ın da bulunduğu 10 araştırmacıdan oluşuyor. 2014 yılında Köln Üniversitesi’ne bağlı CECAD Enstitüsü’nde doktorasını tamamlayan Dr. Şükrü Anıl Doğan, aynı üniversitede doktora sonrası araştırmalarını yürüttükten sonra 2018 yılına kadar Cambridge Üniversitesi’nde araştırmacı olarak çalıştı. Ekim 2018 itibariyle Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaya başlayan Doğan’ın araştırmaları, enerji üreten organel mitokondrinin hücredeki stres sinyalizasyonuna katkısına odaklanmaktadır.

TÜBİTAK’ın finansal destek sağladığı Avrupa Moleküler Biyoloji Organizasyonu Yerleşim Desteği Programı (European Molecular Biology Organization Installation Grant) yaşam bilimleri alanında çalışan genç araştırmacıların ülkelerine dönerek araştırmalarını kendi bağımsız laboratuvarlarında devam etmelerine olanak tanıyan bir destek programı. Program desteği sonucunda 5’i Türkiye’de olmak üzere, Avrupa’da toplam 10 adet laboratuvar kurulacak.

Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Anıl Doğan’ın da ödül almasının ardından Boğaziçi Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü, Türkiye’de EMBO Installation Grant’i kazanmış en fazla öğretim üyesini barındıran bölüm haline geldi. Bölümde daha önce bu desteği almaya hak kazanmış öğretim üyeleri Doç. Dr. Umut Şahin, Doç. Dr. NC Tolga Emre, Doç. Dr. İbrahim Yaman, Doç. Dr. Arzu Çelik ve Prof. Dr. Nesrin Özören.

Haber: Kurumsal İletişim Ofisi