Dünyaca ünlü fotoğrafçı Nikos Economopoulos Boğaziçi’ne geliyor!

1990’dan beri Magnum Fotoğraf Ajansı fotoğrafçılarından olan dünyaca ünlü sokak fotoğrafçısı Nikos Economopoulos, 20-30 Ekim tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde Tekfen Holding desteğiyle ve “Boğaziçi Chronicles”ın konuğu olarak bir fotoğraf atölyesi düzenleyecek.

Boğaziçi Üniversitesi’nin uluslararası misafir programı olan ve bugüne kadar akademisyen ve yazar Susan Buck-Morss, yapımcı ve fotoğrafçı Akram Zaatari, besteci Juliana Hodkinson, edebiyat kuramcısı Michael Hardt, yazar Amitav Ghosh, yazar Alberto Manguel, aktivist ikilisi The Yes Men, antropolog Michael Taussig, gazeteci ve yönetmen Jocelyne Saab ile oyuncu ve yazar E. Sevgi Özdamar gibi dünyaca ünlü kültür sanat insanlarını konuk etmiş “Boğaziçi Chronicles” kapsamında yapılacak atölyede Nikos Economopoulos, katılımcılara fotoğraf üzerine deneyimlerini aktaracak; katılımcılarla uygulamalı fotoğraf dersleri yapacak.

İlk buluşmada Economopoulos, atölyeden kişiye özel maksimum verimi sağlamak amacıyla katılımcıların fotoğraf portfolyolarını gözden geçirerek tavsiyelerde bulunacak. Şehri keşifleri esnasında ilgilendikleri kareleri çekmeleri beklenen katılımcılar, atölye esnasında her gün saat 12.00-15.00 arası bir araya gelip çektikleri şehir fotoğraflarının arasından en iyi fotoğraflarını seçecekler. Nikos Economopoulos seçilen fotoğrafları kontrol ederek katılımcıları düzenleme konusunda yönlendirecek.

Ücretsiz olarak gerçekleşecek olan atölyeye katılmak için adayların 25 Eylül 2019 saat 17:00’ye kadar başvuru formunu doldurması ve en iyi 20 fotoğraflarından oluşan portfolyolarını bogazicichronicles@boun.edu.tr adresine yollamaları gerekiyor. Nikos Economopoulos tarafından yapılan değerlendirme sonucunda atölyeye katılmaya hak kazananlar 10 Ekim 2019’da ilan edilecektir.

Atölye sırasında katılımcıların bir dijital kamera, bir laptop ve bir USB’ye sahip olmaları yeterlidir.

Nikos Economopoulos hakkında

1953 yılında Yunanistan'ın Peloponnissos kentinde doğan Nikos Economopoulos, İtalya’da hukuk eğitimi aldı. Yunanistan'ın çeşitli dergi ve gazeteleri için uzun yıllar muhabirlik yaptı. 1988'den başlayarak, iki yıl boyunca Yunanistan ve Türkiye'de fotoğraf projelerine imza attı. 1990 yılında Magnum ajansına katıldı ve fotoğrafları dünyanın çeşitli dergi ve gazetelerinde yayınlanmaya başladı. Aynı yıl "In The Balkans - Balkanlarda" başlıklı fotoğraf projesi için Arnavutluk, Bulgaristan, Romanya ve Yugoslavya'da fotoğraflar çekti. 1990 yılında bu fotoğraflardan oluşan portfolyosu Mother Jones Ödülü’nü kazandı. 1994 yılında Magnum ajansında tam üyeliğe kabul edildi. Aynı yıl içerisinde "In The Balkans - Balkanlarda" projesini tamamladı ve bir albüm olarak da yayınladı. "Çingeneler" ve "Yunanistan'daki Müslüman Azınlık" başta olmak üzere çok sayıda projeye imza atan Nikos Economopoulos, Türkiye ve Yunanistan arasındaki dostluğa katkı sağlayanlara verilen Abdi İpekçi Barış ve Dostluk Ödülü'ne 2001 yılında layık görüldü. Bir süredir “On the Road” projesi kapsamında dünyadaki pek çok ülkeyi ziyaret eden Economopoulos, gittiği ülkede bulunan ve başka ülkelerden gelen fotoğraf meraklılarıyla atölyeler düzenliyor.

Atölye hakkında daha fazla bilgi için: https://www.ontheroad.gr/

Atölyeye başvuru formu: http://bit.ly/BC-NE

*Portfolyonun bogazicichronicles@boun.edu.tr adresine gönderilmesini gerekmektedir. Portfolyo, JPG arşivinden oluşan bir klasör içerisinde yer alacak en iyi 20 fotoğrafınızı içermeli ve mail boyutu 15 MB’dan fazla olmamalı. (Eğer Boğaziçi Üniversitesi’nde öğrenci/öğretim görevlisi/personel iseniz lütfen “boun” mail adresinizi kullanınız)

Son başvuru tarihi: 25.09.2019, 17.00