En çok burs veren üniversite: Boğaziçi Üniversitesi

Öğrenci sayısına oranla öğrencilerine en fazla sayıda bursu sağlayan Boğaziçi Üniversitesi’nde geçtiğimiz akademik yılda farklı türlerde 6.148 adet burs verildi.

Bir kamu üniversitesi olarak Türkiye’nin dört bir yanından farklı gelir düzeylerine sahip binlerce öğrenciyi geleceğe hazırlayan Boğaziçi Üniversitesi’nde eğitim ücretsiz olmasına rağmen ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitim hayatlarının kalitesini desteklemek üzere çok sayıda burs sağlanıyor.

Son olarak E-bursum’un burs veren kurumlar bazında hazırladığı Türkiye Burs Analiz Raporu’nda 2018-2019 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi’nin öğrenci sayısına oranla en fazla bursiyere sahip üniversite olduğu tespit edildi.

2018-2019 akademik yılında Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine 6.148 adet burs sağlandı. Söz konusu burslar içinde 938 adet yurt bursu, 2803 gereksinim bursu, 264 adet başarı bursu bulunuyor. Burslar için kaynak, kamu ile çeşitli vakıfların yanısıra Boğaziçi Üniversitesi Vakfı'na bağışta bulunan mezunların ve Boğaziçi dostlarının katkılarıyla sağlanıyor.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine başarı, gereksinim, yurt, kitap, yüksek lisans, yaz okulu kategorilerinde burs sağlıyor. Bursların yanısıra başarı burslarına SineBU üyeliği, yüzme havuzu üyeliği, fitness üyeliği gibi ek imkanlar sunuluyor.