Executive on Board’un ilk mezunları geleceğe hazır

Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) ve PwC Türkiye iş birliğinde 17 Kasım 2018’den beri düzenlenen Executive on Board Yönetici Eğitim Programı’nın son oturumu 19 Ocak 2018 Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. İş dünyasının başarılı yöneticilerini güçlendirmek ve geleceğe hazırlamaya yönelik 72 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayan katılımcılar oturumun ardından sertifikalarını aldılar.

PwC Türkiye ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) tarafından tasarlanan Executive on Board Yönetici Eğitim Programı ilk mezunlarını verdi. 17 Kasım 2018’de başlayan 72 saatlik eğitim programı, yönetim kurulunun işleyişi, kurumsal sürdürülebilirlik, yönetim kurulu üyelerinin sorumlulukları gibi konulardan teknoloji, inovasyon ve dijitalleşme gibi alanlara yönelik yönetim kurulu üyeleri, üye adayları ve C-Suite yöneticilerini bilinçlendirmeyi amaçlıyordu. Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşın Ertüzün, İktisadi ve İdari Bilimler Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu, PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın ve BÜYEM Müdürü Tamer Atabarut’un elinden sertifikalarını alan katılımcılar, programın son oturumunu da Rektörlük Konferans Salonu’nda dinleme fırsatı yakaladılar.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı Başkanı Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün’ün sunumuyla başlayan oturumda, Tangün katılımcılara hikâye anlatıcılığının iş dünyasındaki yeri üzerine bir konuşma sundu. Katılımcıların iş yaşamında sunum ya da konuşma yaparken mesajlarını etkili bir şekilde sunabilmeleri için hikâye anlatıcılığından ipuçları paylaşan Tangün, bu yöntemlerle dinleyicileri konuya bağlayıp öğrenme sürecinin daha etkili olacağını vurguladı.

Oturumun ardından gerçekleşen Etkin Yönetim Kurulu Paneli, çok sayıda özel kuruluş ve kamu kuruluşunda üst düzey yöneticilik yapmış Gülsüm Azeri ve Canan Özsoy’u ağırladı. Executive on Board Programı Akademik Koordinatörü Prof. Dr. Nur İrem Nuhoğlu’nun moderatörlüğünü yürüttüğü ve PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın’nın da konuşmacı olarak katıldığı panelde, eğitim programı katılımcılarının yöneticiliğe dair soruları yanıtlandı.

“Dalgalı sularda dümen tutabilmek için öğrenmeye her zaman açık olmak gerekir”

72 saatlik eğitim programını başarıyla tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan katılımcılara sertifikaları verilmeden önce, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmed Özkan kapanış konuşmasını gerçekleştirdi. Programı başarıyla tamamlayan tüm katılımcıları tebrik ederek sözlerine başlayan Özkan, “Hepiniz değerli gemilerin kaptanı sayılırsınız ve Türkiye’nin bulunduğu zor şartlarda bu beceri isteyen bir süreç; ancak bu programa katılarak öğrenmeye her zaman açık olduğunuzu ve dalgalı sularda dümen tutabileceğinizi gösterdiniz” ifadelerini ekledi.

Boğaziçi Üniversitesi’nin hem öğrencileri hem de akademisyenleriyle öğrenmeye sürekli açık bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Özkan, bu program sayesinde katılımcılardan da çok şey kazanıldığını vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

İkinci kapanış konuşmasını gerçekleştiren PwC Türkiye Başkanı Haluk Yalçın ise, eğitim programına dair düşüncelerini paylaştı: “Sizler dalgalı denizlerde gemiyi yürütme cesaretine sahip bir gruptunuz ve bizim için bu eğitim programı ortak hayalimizi gerçekleştirmeye yönelik iyi bir başlangıç oldu.” PwC Türkiye olarak, Boğaziçi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezunlarından bu yıl 255 mezunu bünyelerine kattıklarını belirten Yalçın, Executive on Board Yönetici Eğitim Programı’nı hayata geçirmek için gösterdiği açık fikirlilikten dolayı da üniversiteye teşekkür etti.

Son olarak söz alan Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi Müdürü Tamer Attabarut ise bir yılı aşkın süredir PwC Türkiye ile beraber çalışarak güzel bir sinerji yarattıklarını ifade etti. BÜYEM olarak farklı düzeylerde verdikleri eğitim programlarıyla şimdiye dek yaklaşık 100 bin kişiye ulaştıklarını da ekleyen Atabarut, “Yoğun programlarınız arasında öğrenmeye yönelik gösterdiğiniz açlık için size çok teşekkür ediyorum, birlikte daha iyi yarınlara ulaşmayı umuyoruz” sözleriyle katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Konuşmaların ardından, katılımcılar sertifikalarını alarak keplerini fırlattılar.

Galeri 5 Fotoğraf