Faruk Birtek’ten yeni kitap: Modernitenin 100 Yılı

Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyesi, Emeritus Prof. Dr. Faruk Birtek’in ‘’Hundred Years of Modernity 1889-1989 : A Paradigm Story’’ adlı eseri Vilnius Academic Publishing tarafından okurlara sunuldu.

‘’Modern’’lik paradigmasının bir asırlık analitik tarihçesini konu alan kitapta Prof. Dr. Birtek baskın bir paradigma olarak ‘’Modern’’in çöküşünü ve çöküşün ardındaki nedenleri irdeliyor.

Faruk Birtek kitabın ilk bölümünde yer alan ‘’A Life in the Modern: Berkeley in the 1960s’’ başlığı altında ise Berkeley Üniversitesi’ndeki öğrencilik yıllarına uzanarak eğitiminde ve yaşamında iz bırakmış isimlere selam gönderiyor.

Siyaset sosyolojisi, tarihsel sosyoloji, sosyal ve siyasal teori üzerine çalışmalarıyla ilgili alanlarda ülkemizin sayılı uzmanlarından biri olan Prof. Dr. Faruk Birtek, Cambridge ve Berkeley üniversitelerinde eğitim aldı. Yale Üniversitesi ve ardından Boğaziçi Üniversitesi’nde dersler verdi. Birtek, ayrıca Macaristan’da Collegium Budapest’te misafir hoca olarak bulundu. Birtek halen Boğaziçi Üniversitesi’ndeki derslerine devam ediyor.

 

Galeri 1 Fotoğraf