Field Day geleneği bugüne taşındı

Boğaziçi geleneğinin bir parçası olan Field Day aynı zamanda Türkiye'nin ilk atletizm oyunları olma özelliğini taşıyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin en köklü ve önemli spor etkinliklerinden biri olan Field Day bu yıl 27-28 Nisan 2015 tarihlerinde Uçaksavar Sahası'nda gerçekleştirildi.

Spor Kurulu tarafından düzenlenen Field Day aynı zamanda Türkiye'nin ilk atletizm oyunları olma özelliğini de taşıyor.

İlki 1898'de gerçekleştirilen, sporun gelenekle birleştiği bu etkinlik hem profesyonel hem de amatör sporcuların katılımıyla gerçekleştirildi ve Boğaziçili atletler Türkiye'nin diğer üniversitelerinden gelen atletlerle rekabet etme şansı buldu. Amatör sporcular ise gülle atma, uzun atlama gibi daha önce denemedikleri branşlarda kendilerini deneyebildi.