Field Day Türkiye ve dünyadan 300 sporcuyu Boğaziçi’nde buluşturdu

Boğaziçi Üniversitesi'nin köklü ve önemli spor etkinliklerinden biri olan ve atletizmin farklı branşlarından çok sayıda sporcunun katıldığı Field Day, bu sene 4-5 Mayıs tarihlerinde Uçaksavar Stadyumu’nda gerçekleşti. Etkinlik, Türkiye ve yurtdışındaki üniversitelerden 300 sporcuyu Boğaziçi’nde buluşturdu.
Kenan Özcan

Field Day açılış töreni, 4 Mayıs Cumartesi günü Boğaziçi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zeynep Atay’ın katılımıyla gerçekleşti. Törende ayrıca Spor Kurulu adına Sertaç Akdoğan ve Atletizm Gönüllüleri Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Eksin birer konuşma yaptı.

Field Day’in ilk gününde 100 metre engelli kadın, 110 metre engelli erkek, kadın ve erkeklerde üç adım atlama, cirit ve gülle atma, 100, 400 1500 metre 4x100 bayrak branşlarında yarışlar yer aldı.

Pazar günü programında ise kadın sporcular disk atma ve yüksek atlama branşlarının yanı sıra, 400 metre engelli ve 4X400 metre bayrak yarışında yer alırken erkeklerde disk atma,, uzun atlama 400 metre engelli, 200 ve  800 metre koşu,  4X400m bayrak koşuları
gerçekleştirildi.

Türkiye’nin gerçekleşen ilk atletizm turnuvası olma özelliğini taşıyan Field Day’de Boğazicili sporcuların yanı sıra Türkiye’nin ve dünyanın farklı  üniversitelerinden gelen toplam  300 profesyonel ve amatör sporcu yarıştı.

Galeri 7 Fotoğraf