Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla andık

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 82.ölüm yıldönümünde Boğaziçi Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anıldı.
Kenan Özcan

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 82. ölüm yıldönümünde Boğaziçi Üniversitesi’nde törenle anıldı. Saat 9.05’te saygı duruşuyla başlayan tören, İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın ev sahipliğinde, salgın koşulları nedeniyle sınırlı sayıda davetlinin katıldığı tören Albert Long Hall’de düzenlendi.  Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğretim üyesi Prof. Dr. Asım Karaömerlioğlu'nun sunuşunun ardından anma töreninde Sabancı Üniversitesi Emeritus Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu, ‘’TBMM: Atatürk’ün Yüz Yıllık Mirası’’ konulu bir konuşma yaptı. Tören Güney Kampüs’te yer alan Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla sona erdi.